Vergeten Noden

Voeding

Hygiëne

Medische zorg

Onderdak

Vergeten Noden

Hulp voor de vergeten noden in Haiïti, Zuid-Soedan en Myanmar

Sommige noden worden overschaduwd en vergeten. Toch verdienen de noden in Haïti, Zuid-Soedan en Myanmar alle aandacht. Miljoenen mensen gaan op reis zonder reisdoel. Ze zoeken rust, vrede en veiligheid voor hun gezinnen. Bijzondere Noden zorgt dat deze problematiek niet vergeten wordt!

Myanmar

In Myanmar brak in 2021 een burgeroorlog uit. Verzetsgroepen vechten tegen het Myanmarese leger, waardoor 2,6 miljoen mensen ontheemd zijn. Velen zijn op de vlucht of verblijven in tentjes te midden van de gevechten en luchtaanvallen. De Myanmarezen voelen zich vergeten en een oplossing voor het conflict is nog altijd niet in zicht. Bijzondere Noden helpt met eerste levensbehoeften, zoals voedsel, sanitaire voorzieningen, medische zorg en trainingen over veiligheid.

Haïti

Haïti verkeert al jaren in grote crisis. Door natuurgeweld en politieke onrust is het land in een regelrechte ramp beland. Bendes maken misbruik van de situatie door luchthavens en politiebureaus aan te vallen. Vooral in de steden, zoals Port-au-Prince is de situatie onhoudbaar. Honderdduizenden Haïtianen zijn ontheemd en bijna 5 miljoen mensen lijden honger. Bijzondere Noden helpt via lokale kerken aan noodhulp. Zo werken we aan toegang tot veilig drinkwater, digitaal onderwijs en landbouw.

Zuid-Soedan
In het verleden vluchtten vele Zuid-Soedanezen naar Soedan. Momenteel vluchten ze terug uit Soedan naar hun thuisland, omdat in Soedan oorlog is uitgebroken. Sommige jongeren hebben nog nooit vrede gekend. In Zuid-Soedan is geen oorlog meer, maar heerst wel honger. De vele vluchtelingen en schaarste in het land zorgen ervoor dat waterpunten en voedseldistributie overbelast zijn geraakt. De honger in de grensregio heeft de hoogste fase bereikt. Als er geen hulp komt, zullen tienduizenden, zo niet honderdduizenden sterven. Samen met andere kerkverbanden en ZOA zijn we een kerkenproject opgestart. In de regio Aweil East voorzien we in voedsel en toegang tot drinkwater.

Waar vele Nederlanders in de zomerperiode ontspannen op reis gaan, reizen deze vluchtelingen zonder hoop op rust en veiligheid. Wilt u in deze periode aan hen gedenken? Veel noden sneeuwen onder in het wereldnieuws, maar laten we deze mensen niet vergeten in onze gebeden!

Ondersteun slachtoffers van vergeten noden

Uw steun wordt ingezet voor o.a. water, voedsel en onderdak

65,-
0,-
,-
15
30
50
100