Steun aan gehandicapten
in Nigeria (Effata)

Project: Gehandicapten

Land/Regio: Nigeria

Categorie: Structurele hulp

Projectomschrijving

Problematiek

Door slechte hygiëne zijn veel Nigeriaanse schoolkinderen blind of doof. Ze worden gezien als een economische last voor de familie en worden sterk verwaarloosd. Toegang tot voortgezet of middelbaar onderwijs is onmogelijk. Ze vinden moeilijk aansluiting in de kerk en kunnen moeilijk meedraaien in de maatschappij. Hun toekomst lijkt hopeloos.

Maar er is hoop! De stichting Effata biedt oogzorg, orthopedie, medicijnverstrekking en voorlichting voor deze mensen. Meer dan 60 medewerkers werken aan preventie en herstel van de gehandicapten. Zo krijgen deze jongeren weer een plek in de maatschappij. Effata heeft een eigen school waar doven les krijgen. Dat wordt mogelijk gemaakt omdat ook de rijkere horenden dit onderwijs willen volgen. Zo ontstaan er gelijk mooie vriendschappen. Ze volgen hier een goed onderwijsprogramma en leren ook gebarentaal!

Evangelisatie
Bovendien krijgen deze jongeren ook onderwijs uit de Bijbel. Medewerkers worden geestelijk toegerust en er zijn zelfs dovendiensten. “Effata” krijgt zo een diepere betekenis voor de jongeren.

Naast stichting Effata zet ook stichting Elim zich in voor (de integratie van) beperkte jongeren. Ook dit project wordt door Bijzondere Noden gesteund. Lees hier meer over de hulp die Elim biedt.

Geef gehoor!

Een groot deel van de kosten van zowel de medische zorg als het onderwijs wordt betaald door degenen die de zorg ontvangen. Maar de operaties en onderwijs zijn duur. Bijzondere Noden wil Effata daarbij steunen. Daarvoor zijn we afhankelijk van uw bijdrage. Geeft u gehoor aan deze oproep?

Doneer nu!

Wilt u het werk van Effata steunen? Voor € 50,- kan een jongere een beroep leren.

15
50
100
150

Financieel

6,-
0,-
16.160,-

Ezekiel de schoenmaker

Dit materiaal is Ezekiels belangrijkste bezit. Ezekiel is een dove jongen van een jaar of twintig. Na het afronden van de basisschool kreeg hij van Effata een training in schoenmaken. Na de training betaalde hij de materialen af door middel van zijn verdiensten. Nu is hij iedere dag op de markt te vinden om in zijn levensonderhoud te voorzien.

 

Sinds een paar jaar doet Ezekiel nog harder zijn best om geld te verdienen. Met het geld dat overblijft na het betalen van zijn kamer en de dagelijkse maaltijden, bekostigt hij een middelbare schoolopleiding. Er is pas sinds kort een middelbare school waar ook leerlingen met een gehoorbeperking terecht kunnen. Zijn droom? “Als ik mijn diploma heb kan ik mijn bedrijfje misschien wel verder uitbreiden!”