Weeskinderen in Zimbabwe

Hygiëne

Medische zorg

Basisonderwijs

Normen en waarden

projectomschrijving

Problematiek

Stel voor dat je in Zimbabwe woont en geen ouders meer hebt. Hoe moet je dan verder? Wie betaalt jouw schoolgeld?  Aids vormt een groot probleem in Zimbabwe. Hierdoor raken veel kinderen hun vader en moeder kwijt. Dit maakt de wezen erg kwetsbaar. Daarnaast is armoede een bedreiging.

Scholing
Om wezen in Zimbabwe te helpen, ondersteunen wij het Community Based Aids Program.  Oorspronkelijk is dit ontwikkeld door de Reformed Church of Zimbabwe. Alle aandacht gaat hierbij uit naar het verbeteren van de levensstandaard van wezen en kwetsbare kinderen. Hierbij is scholing een belangrijk thema. Bijzondere Noden helpt door schoolmaterialen te betalen voor 260 leerlingen. Verder betalen we het school- en examengeld van 140 leerlingen. Hierdoor krijgen weeskinderen de kans om een opleiding te volgen.

Kippen en geiten
Door evangelisatie van de Reformed Church of Zimbabwe is een christelijke gemeenschap ontstaan in Siakobvu. In deze regio heerst veel armoede. Om te helpen is een kippenproject gestart. Elk semester zorgen de leerlingen voor zo’n 100 kippen die na tien weken verkocht worden. Met de opbrengst wordt het schoolgeld of schooluniform van de armste leerlingen betaald. Ook is er een geitenproject voor gemeenteleden van de lokale kerk.

Bakken
Op school kunnen de weeskinderen leren koken en bakken om zo voor zichzelf te zorgen. Lees hier hoe je jouw eigen Zimbabwaanse Samosa’s maakt!

 

Sponsoring

De kinderen in Zimbabwe hebben onze steun nodig! Het geeft hen hoop in een moeilijke situatie. Helpt u mee om onderwijs voor deze wezen mogelijk te maken?

Doneer nu!

Voor € 50,- kan één talentvolle leerling examen doen.

Financieel

11.795,-
0,-
75.000,-
10
20
50
10

Frequentie:

  • eenmalig
  • per maand
  • per kwartaal
  • per jaar

€ 0,00

Uw gegevens:

Betaling:

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de laatste project-updates en meld mij aan voor de digitale nieuwsbrief.


School zonder ramen

Het schoolgebouw is nog niet af, maar de jongeren laten zich daar niet door afleiden. Ze bereiden zich voor op het eindexamen van de middelbare school. En dat is een serieuze zaak! Er zijn niet veel jongeren die slagen voor het examen. Door armoede blijven leerlingen maar al te vaak een dagje thuis om te helpen. En thuis is er niet altijd voldoende ruimte en licht om huiswerk te maken. Met ondersteuning van CBAP kunnen talentvolle weeskinderen toch hun einddiploma halen.