Scholing weeskinderen Zimbabwe

projectomschrijving

Problematiek

Aids vormt een groot probleem in Zimbabwe. Veel kinderen raken hun vader en moeder kwijt en blijven alleen achter. Daardoor zijn ze erg kwetsbaar en raken ze in de problemen. Het risico op Hiv-besmetting is ook voor hen erg groot.

Een belangrijk wapen tegen aids is voorlichting en preventie. Maar ook voor besmette en verlaten mensen is zorg nodig. Daarom startte de Reformed Church of Zimbabwe een programma voor deze kwetsbare doelgroep. Zo wordt er gezorgd voor medicijnen, thuiszorg en opvang om deze problematiek te verminderen.

Steuntje in de rug
De weeskinderen zijn wel heel in het bijzonder een kwetsbare groep in de samenleving. Van CBAP krijgen ze ondersteuning door middel van schoolmateriaal en trainingen om voor zichzelf te leren zorgen. Zo worden deze kinderen aangemoedigd en ondersteund om hun schoolloopbaan af te ronden.

Scholen in actie
Bijzondere Noden ondersteunt niet alleen met schoolmaterialen, maar heeft ook een kippenproject bekostigd op diverse scholen. Elk semester zorgen de leerlingen voor zo’n 100 kippen die na 10 weken verkocht worden. Met de opbrengst wordt het schoolgeld of schooluniform van de armste leerlingen betaald.

De leerlingen kunnen ook leren koken en bakken om zo voor zichzelf te kunnen zorgen. Lees hier hoe je je eigen Zimbabwaanse Samosa’s maakt.

 

Sponsoring

De kinderen in Zimbabwe hebben onze steun nodig! Het geeft hen hoop in een moeilijke situatie. Helpt u mee om onderwijs voor deze wezen mogelijk te maken?

Doneer nu!

Voor € 50,- kan één talentvolle leerling examen doen.

10
20
50
10

Financieel

5.050,-
0,-
51.000,-

School zonder ramen

Het schoolgebouw is nog niet af, maar de jongeren laten zich daar niet door afleiden. Ze bereiden zich voor op het eindexamen van de middelbare school. En dat is een serieuze zaak! Er zijn niet veel jongeren die slagen voor het examen. Door armoede blijven leerlingen maar al te vaak een dagje thuis om te helpen. En thuis is er niet altijd voldoende ruimte en licht om huiswerk te maken. Met ondersteuning van CBAP kunnen talentvolle weeskinderen toch hun einddiploma halen.