Onderwijs in Pakistan

Hygiëne

Basisonderwijs

Normen en waarden

Onderwijs in Pakistan

Problematiek

Vroeger waren er in Nederland veel steenfabrieken. Er zijn daarvan overblijfselen, langs rivieren of kanalen. Een groot verschil met Pakistan, waar tegenwoordig nog steeds talloze steenfabriekjes zijn. Op die plekken wordt zware arbeid verricht. Niet alleen door volwassenen, maar ook door kinderen. En dat in hete temperaturen.

Armoedecyclus
Christenen in Pakistan behoren tot de onderste laag van de bevolking. Voor de meeste christenen bestaat hun leven uit hard werken voor weinig loon. Om het hoofd boven water te houden, worden kinderen vanaf acht jaar vaak meegenomen om te helpen in de fabriek. Deze Pakistaanse kinderen hebben daardoor geen mogelijkheid om naar school te gaan. Hierdoor blijven gezinnen in een armoedecyclus en is er vrijwel geen kans op verbetering in de toekomst. Zonder goede baan zijn christenen nóg sneller slachtoffer van vervolging in de vorm van moord, mishandeling of gevangenschap. Onderwijs is van groot belang om de levensomstandigheden te verbeteren.

Onderwijs bij de steenfabriek
Daarom bieden we op verschillende plaatsen in Pakistan christelijk onderwijs aan kinderen. Bijvoorbeeld bij de steenfabrieken. Fabriekseigenaren stellen een ruimte beschikbaar, die door onze lokale partner als klaslokaal wordt ingericht. Ouders worden gestimuleerd om hun kinderen naar deze scholen te brengen en daar, tegen een hele kleine vergoeding, christelijk onderwijs te laten volgen.

Onderwijs in een sloppenwijk
Verder steunt Bijzondere Noden een christelijke school in de sloppenwijk Khaliq Nagar. Deze school is in de sloppenwijk gebouwd zodat de kinderen niet ver over straat hoeven. Dat is namelijk erg gevaarlijk, want er worden vaak kinderen ontvoerd. Op de school wordt iedere dag begonnen met het lezen uit Gods Woord. Ook komt de dominee één keer per week bij alle klassen langs om uit de Bijbel te vertellen en met de kinderen te praten. Zo hebben kinderen niet alleen het voorrecht om naar de basisschool te mogen, maar ontvangen ze ook nog geestelijk onderwijs. Dat biedt werkelijk perspectief voor de toekomst!

Aircosysteem
Inmiddels zijn er vijf scholen in dit project. Soms is de steun heel praktisch. Afgelopen zomer hadden de leerlingen te maken met grote hitte in hun klaslokaal. Om het onderwijs toch doorgang te laten vinden, is voor elk schoolgebouw een eenvoudige airco met zonnepaneel aangeschaft. Ook de docenten zijn hier dankbaar voor!

Bekijk hieronder hoe onderwijs verschil maakt in het leven van Nena.

We werken niet alleen aan basisonderwijs voor kinderen, maar richten ons ook op alfabetisering en training van jongvolwassenen en vrouwen. Lees hier meer.

Sponsoring

Wilt u bijdragen aan goed christelijk onderwijs en een gezonde leefomgeving voor deze kinderen?

Doneer nu!

Voor € 25 kan een kind een week naar school.

Financieel

46.471,-
0,-
222.500,-
10
25
100
150

Frequentie:

  • eenmalig
  • per maand
  • per kwartaal
  • per jaar

Uw gegevens:

Betaling:

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de laatste project-updates en meld mij aan voor de digitale nieuwsbrief.