Onderwijs in de
sloppenwijken van Pakistan

Project: Onderwijs

Land/Regio: Pakistan

Categorie: Structurele hulp

projectomschrijving

Problematiek

In de sloppenwijk Khaliq Nagar wonen vrijwel alleen maar christenen. Hun leven bestaat uit hard werken en weinig loon, waardoor er veel kinderarbeid is. Kinderen vanaf acht jaar oud werken mee in de fabrieken om hun ouders te helpen, zodat het gezin nog net hun hoofd boven water kan houden. Dat gaat ten koste van onderwijs. Daar is immers geen geld voor. Dat is een probleem, want zo blijven deze christenen in een armoede-cyclus. Als kinderen niet naar school gaan, kunnen ze later ook geen goede baan krijgen. Zonder goede baan zijn christenen nóg sneller slachtoffer van christenvervolging in de vorm van moord, mishandeling of gevangenschap. Onderwijs is dus van groot belang om de levensomstandigheden van de christenen in de sloppenwijken te verbeteren.

Christelijk onderwijs
Om deze kinderen een kans te geven biedt de school van onze partnerorganisatie TSW gratis christelijk onderwijs in de wijk Khaliq Nagar. De school is in de sloppenwijk gebouwd, zodat de kinderen niet ver over straat hoeven. De kans dat kinderen op straat ontvoerd worden is namelijk reëel. Voor de veiligheid van de kinderen is er daarom dag en nacht een gewapende bewaker aanwezig. Christelijk onderwijs is geen vanzelfsprekendheid! Maar op deze school in de sloppenwijk van Khaliq Nagar begint iedere dag met de opening van Gods Woord. Ook komt de dominee één keer per week bij alle klassen langs om uit de Bijbel te vertellen en met de kinderen te praten. Zo krijgen kinderen niet alleen het voorrecht om naar de basisschool te mogen, maar ontvangen ze ook nog geestelijk onderwijs. Dat biedt perspectief voor de toekomst!

Zuiver drinkwater
Een ander probleem is de gezondheid van de bewoners van de sloppenwijk. De hygiënische omstandigheden zijn zeer slecht, waardoor veel mensen last krijgen van buikklachten, huidziekten en verlammingen. De bewoners van de sloppenwijken kunnen de medische zorg die zij nodig hebben niet betalen. Omdat de meeste ziekten worden veroorzaakt door het vergiftigde drinkwater, wordt er een waterpomp gebouwd. Schoon drinkwater helpt de vele ziekten te voorkomen en de levensomstandigheden te verbeteren.

 

Sponsoring

Wilt u bijdragen aan goed Christelijk onderwijs en een gezonde leefomgeving voor deze kinderen?

Doneer nu!

Voor € 25 kan een kind een week naar school.

10
25
100
150

Financieel

545,-
0,-
0,-