Onderwijs in Pakistan

Hygiëne

Basisonderwijs

Normen en waarden

Christelijk onderwijs in Pakistan

Problematiek

Christenen in Pakistan behoren tot de onderste laag van de bevolking. Voor de meeste christenen bestaat hun leven uit hard werken voor weinig loon. Veel gezinnen werken in steenfabrieken, waarvan er velen zijn in Pakistan. Om het hoofd boven water te houden, worden kinderen vanaf acht jaar vaak meegenomen om te helpen in de fabriek.

Veel van deze kinderen hebben geen mogelijkheid om naar school te gaan. Er is immers geen geld om schoolmaterialen en vervoer te betalen. Hierdoor zitten deze christelijke gezinnen in een armoedecyclus en is er vrijwel geen kans op verbetering in de toekomst. Zonder goede baan zijn christenen nóg sneller slachtoffer van christenvervolging in de vorm van moord, mishandeling of gevangenschap. Onderwijs is dus van groot belang om de levensomstandigheden van de christenen in de sloppenwijken te verbeteren.

Onderwijs in een sloppenwijk
Om de armoedecyclus te doorbreken, bieden we op verschillende plaatsen in Pakistan onderwijs aan kinderen. Zo steunen we een christelijke school in de sloppenwijk Khaliq Nagar. Deze school is in de sloppenwijk gebouwd zodat de kinderen niet ver over straat hoeven. Dat is namelijk erg gevaarlijk, want er worden vaak kinderen ontvoerd.

Op deze school wordt iedere dag begonnen met de opening van Gods Woord. Ook komt de dominee één keer per week bij alle klassen langs om uit de Bijbel te vertellen en met de kinderen te praten. Zo hebben kinderen niet alleen het voorrecht om naar de basisschool te mogen, maar ontvangen ze ook nog geestelijk onderwijs. Dat biedt perspectief voor de toekomst!

Onderwijs in de steenfabriek
Daarnaast werken we aan onderwijs voor kinderen die in nederzettingen bij de steenfabrieken wonen. De fabriekseigenaren stellen een ruimte beschikbaar die door onze partner als klaslokaal wordt ingericht. Ouders worden gestimuleerd om hun kinderen naar deze scholen te brengen en daar, tegen een hele kleine vergoeding, christelijk onderwijs te laten volgen. Zo krijgen ook deze kinderen een kans om uit armoede op te klimmen.

Bekijk hieronder hoe onderwijs verschil maakt in het leven van Nena.

We werken niet alleen aan basisonderwijs voor kinderen, maar richten ons ook op alfabetisering en training van jongvolwassenen en vrouwen. Lees hier meer.

Sponsoring

Wilt u bijdragen aan goed christelijk onderwijs en een gezonde leefomgeving voor deze kinderen?

Doneer nu!

Voor € 25 kan een kind een week naar school.

Financieel

3.380,-
0,-
36.100,-
10
25
100
150

Frequentie:

  • eenmalig
  • per maand
  • per kwartaal
  • per jaar

€ 0,00

Uw gegevens:

Betaling:

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de laatste project-updates en meld mij aan voor de digitale nieuwsbrief.