Onderdak voor christelijke gemeente Jordanië

Project: Steun aan Christenen

Land/Regio: Jordanië

Categorie: Vervolgde kerk

projectomschrijving

De gemeente in Jordanië groeit door de talloze vluchtelingen die de gemeente bezoeken. Tijdens samenkomsten moeten sommigen achterin de kerk blijven staan en anderen zitten zelfs in de hal of in de keuken.

De ruimte puilt uit. De gemeente ziet wanhopig uit naar een groter gebouw, in plaats van de kleine ruimte die ze nu gebruiken. Er dreigt inspectie vanuit de islamitische omgeving als ze merkt hoe vol de ruimte zit. De gemeente zelf is niet draagkrachtig genoeg om de financiën voor een ander gebouw bij elkaar te krijgen.

Sponsoring

Samen met de gemeente wil Bijzondere Noden gaan sparen voor een nieuw onderkomen voor deze gemeente. Helpt u mee? Lees de flyer voor meer informatie.

Doneer nu!

Wilt u de gemeente in Jordanië steunen? Voor € 100,- kan de gemeente één week samenkomen.

15
30
100
150

Status

126.563,-
0,-
650.000,-

verhaal

Een bezoeker van de gemeente in Jordanië vertelt:

 

“Ik struikel bijna over de mensen die zich in het smalle halletje verzameld hebben. Zelfs de keuken en de opbergruimte is gevuld met mensen. Ik kijk om me heen en probeer een halve vierkante meter vrije ruimte te spotten. Geen eenvoudige missie. Vele schouders belemmeren mijn zicht. Eindelijk zie ik pastor Youssef en mijn vertaler Josh. Ik baan me een weg door alle mensenhindernissen heen om bij hen te komen. Heel wat tenen blijven niet ongeschonden. Na een aanzienlijk aantal keer ‘asif’ (sorry), bereik ik mijn bestemming.”

 

“Ik ben in een klein kerkje in het islamitische Jordanië. Of eigenlijk is het meer een appartement, omgebouwd tot kerk. De ramen zijn geblindeerd. Getuigen van wie zich in deze ruimte bevinden, zou wel eens ernstig verkeerd uit kunnen pakken. In het beste scenario zouden de leiders van de kerk opgepakt worden. In het slechtste scenario zou het levens kosten. Meest waarschijnlijk zal beide gebeuren wanneer de identiteit van de gemeenteleden bekend wordt.”