Onderdak christelijke gemeente in Jordanië

Voorzien in eerste levensbehoeften

Toerusting van vervolgde christenen

projectomschrijving

Stelt u zich eens voor: tien jaar geleden ging u naar de ‘kerk’ in een huiskamer. Maar nu worden de diensten in een zaaltje gehouden dat propvol zit. Vaak gaat er per gezin één persoon naar de kerk, om de simpele reden dat er geen plek is voor meer gezinsleden. In Jordanië gebeurt het. Tijdens samenkomsten moeten sommigen achterin de kerk blijven staan en anderen zitten zelfs in de hal of in de keuken.

De ruimte puilt uit. De gemeente ziet wanhopig uit naar een groter gebouw, in plaats van de kleine ruimte die ze nu gebruiken. Niet alleen zodat meer mensen naar de diensten kunnen komen, maar ook omdat de situatie steeds opvallender wordt voor islamitische buren. Het gevaar voor inspectie neemt toe. Maar ‘bij de dienst aan de Heere hoort gevaar’, zeggen de voorganger en zijn vrouw.

 

Sponsoring

De gemeente zelf is niet draagkrachtig genoeg om de financiën voor een ander gebouw bij elkaar te krijgen. Samen met de gemeente wil Bijzondere Noden sparen voor een nieuw onderkomen voor deze gemeente. Helpt u mee?

Doneer nu!

Helpt u mee om deze gemeente een veiliger onderkomen te geven?

Status

955,-
0,-
0,-
15
30
100
150