Noodhulp sprinkhanenplaag Oost-Afrika

Project: Noodhulp

Land/Regio: Ethiopië

Categorie: Noodhulp

Projectomschrijving

Problematiek

Na de aanhoudende droogte in de afgelopen jaren wordt Oost-Afrika nu geteisterd door immense zwermen sprinkhanen. Er werden dit jaar eindelijk weer goede oogsten verwacht, maar de gewassen worden kaalgevreten en gras voor het vee is verdwenen. Dit zorgt voor een acuut tekort aan voedsel. De al kwetsbare bevolking heeft geen reserves en voor hen dreigt ernstige honger.

Bijzondere Noden helpt in samenwerking met ZOA de komende tijd zo’n 950 huishoudens in Oost-Ethiopië. In dit gebied is zo’n 60% van de oogst beschadigd en weidegronden en bossen zijn aangetast. Velen moeten leven van hun eigen opbrengst, iets wat nu onmogelijk is vanwege de beschadigde oogsten.

De hulp bestaat uit:

 Toerusting geven aan 44 landbouwexperts die vervolgens technische ondersteuning bieden aan 950 huishoudens (5.700 mannen, vrouwen en kinderen) bij preventie en bestrijden van de sprinkhanen.

 De komende drie maanden kleine bedragen contant geld geven aan 50 huishoudens (300 mensen). Dit geeft hen zelfbeschikking over de keuzes van hun aankopen en stimuleert de lokale markt.

 Voorzien in zaaigoed en landbouwwerktuigen voor 900 huishoudens om hun oogst te herstellen en de landbouwproductie weer op gang te brengen.

 

Sponsoring

Helpt u mee om onze naasten in Ethiopië toe te rusten om deze maanden te overleven en hun landbouw weer op te bouwen?

Doneer nu!

5
10
25
50

Financieel

0,-
0,-
15.000,-