Noodhulp Ethiopische vluchtelingen

Project: Vluchtelingenhulp

Land/Regio: Ethiopië

Categorie: Noodhulp

Projectomschrijving

Problematiek

De politieke situatie in Ethiopië is al jarenlang gespannen. De TPLF, de politieke partij die de regio Tigray bestuurt, domineerde decennialang de politiek en het leger van Ethiopië. Twee jaar geleden kwam de oppositiepartij aan de macht. De huidige premier, Abiy Ahmed, bracht hoop op vrede en democratische hervormingen in het land. De TPFL trok zich terug in Tigray, waar ze hun eigen verkiezingen organiseerden.

Op 4 november 2020 viel het presidentiële leger Tigray binnen, als reactie op een aanval van de TPLF op de federale militaire basis. Dit leidde tot een humanitaire ramp met vele doden en duizenden vluchtelingen. Onder deze vluchtelingen zijn ook veel alleenreizende kinderen. De VN schat dat er een miljoen mensen zullen vluchten binnen de regio Tigray en zo’n 200.000 naar andere gebieden, met name naar Soedan. Deze vluchtelingen hebben al hun bezittingen achter moeten laten. Wij willen hulp bieden aan deze vluchtelingen, zowel in Ethiopië als in Soedan.

Vluchtelingenhulp

In Soedan
Veel vluchtelingen steken de grens over naar Soedan. Hier zijn vluchtelingenkampen opgezet, waar we de nodige hulp verlenen. In het tijdelijke vluchtelingenkamp worden de nodige producten uitgedeeld. Daarnaast wordt er in de uiteindelijke vestigingsplaats voor vluchtelingen gewerkt aan een goede watervoorziening.

In Ethiopië
Inmiddels is de regio Tigray bereikbaar voor hulpverleners, al is de situatie nog steeds erg risicovol. Om de ontheemden en de lokale bevolking te ondersteunen, is er een project gestart met vijf kerkelijke denominaties. Gezamenlijk willen we de getroffenen onderdak bieden en toegang geven tot sanitaire voorzieningen. Momenteel is de situatie te onveilig, maar als er mogelijkheden ontstaan, zullen we ons ook richten op evangelisatie onder deze doelgroep.

 

© beeldmateriaal: Joost Bastmeier (via onze projectpartner ZOA)

Sponsoring

Deze vluchtelingen zijn alles kwijtgeraakt en het zal nog lang duren voor ze hun bestaan weer op kunnen bouwen. Om deze vluchtelingen hierin te ondersteunen, is uw steun onmisbaar. Wilt u deze vluchtelingen en de hulpverleners gedenken in uw gebeden?

Doneer nu!

Draagt u bij aan hulp voor deze vluchtelingen?

15
30
100
150

Opbrengst

75,-
0,-
,-