Noodhulp Beiroet

Project: Noodhulp

Land/Regio: Libanon

Categorie: Noodhulp

Projectomschrijving

Inmiddels is het stof in Beiroet neergedaald en wordt de trieste balans opgemaakt. Ruim 200 mensen zijn omgekomen en velen duizenden gewond. De materiële schade na de explosie is enorm.

Deze ramp komt nog bovenop de crisis waarin de Libanezen al lange tijd verkeerden. De politieke situatie is zeer instabiel, de prijzen stijgen gigantisch en het kleine land moet onderdak zien te bieden aan meer dan een miljoen Syrische vluchtelingen. Velen hadden al moeite om het hoofd boven water te houden en zijn niet opgewassen tegen deze nieuwe tegenslag. Onderstaande foto’s van onze projectpartner World Renew geven een beeld van de ravage en van de eerste noodhulp die wordt geboden.

Via verschillende kanalen zullen we de komende tijd noodhulp bieden in Beiroet. Zo gaan leden van verschillende christelijke gemeenten aan de slag om beschadigde huizen op te knappen, waarbij ze Gods Woord kunnen delen met de getroffenen. Ook worden voedselpakketten en hygiënemiddelen uitgedeeld en worden beschadigde kerken hersteld. Op deze manier steunen we de lokale bevolking, maar wordt ook de kerk in Beiroet zichtbaar voor niet-christenen.

Helpt u mee om de stad en het leven weer op te bouwen?

 

Doneer nu!

Een voedselpakket voor een week kost zo'n € 25,-

10
25
50
100

Financieel

516.355,-
0,-
,-

Video

Onderstaande video geeft een korte impressie van de situatie en de hulp die wordt geboden via Bijzondere Noden.