Medische zorg in Pakistan

Hygiëne

Medische zorg

Projectomschrijving

Problematiek

Armoede brengt in Pakistan talloze problemen met zich mee. Uitbuiting, onderdrukking en uitsluiting zijn de pijnlijke gevolgen. Armen worden verdrukt en hebben het erg moeilijk. Dat komt mede doordat overheden zich niet om hen bekommeren. Goed beleid ontbreekt; macht is belangrijker.

Dit veroorzaakt narigheid in de levens van veel Pakistanen. Bijvoorbeeld in het geval van ziekte. Simpele medicijnen zijn door voortdurende inflatie bijna onbetaalbaar geworden voor arme mensen. Goede gezondheidszorg ligt buiten bereik.

Steenfabrieken
Ten zuidwesten van Lahore, ligt op de grens van stad en platteland, een medische kliniek. Rondom de kliniek wonen – in ongeveer twaalf kleine dorpen – vooral arme arbeidersgezinnen. De huizen zijn hier niet zo duur als in Lahore. Veel mensen werken werken in één van vele steenfabrieken. Hier ontmoeten zowel christenen als moslims elkaar in de vicieuze cirkel van armoede.

Gezinnen
In deze omgeving van armoede en onderdrukking, steunt Bijzondere Noden basale medische zorg voor arme families. Hierbij gaat de aandacht uit naar de meest kwetsbare mensen, zoals vrouwen en kinderen, maar ook gehandicapten en ouderen. Het doel van de kliniek is om gezondheidszorg te bieden voor lage kosten, aan een kansarme doelgroep, die niet in staat is de reguliere gezondheidszorg te betalen.

Medicijnen
Naast de behandeling van patiënten en het beschikbaar stellen van medicijnen, wordt ook aandacht gegeven aan ziektepreventie door middel van (hygiëne)trainingen en bewustwordingscampagnes. Vrouwen leren hoe zij voor zichzelf moeten zorgen rondom de zwangerschap. Ook wordt er fysiotherapie geboden aan gehandicapten.

Hoewel het moeilijk is om te evangeliseren, hopen en bidden we dat de steun wat goeds mag uitwerken. Dat het een christelijk getuigenis mag zijn.

Sponsoring

Denkt u aan onze naasten dichtbij én ver weg die leven in armoede en onderdrukking? Ook in Pakistan?

Doneer nu!

Voor € 25 kan de verloskundige een week haar werk doen!

11.730,-
0,-
63.000,-
10
25
100
150

Frequentie:

  • eenmalig
  • per maand
  • per kwartaal
  • per jaar

Uw gegevens:

Betaling:

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de laatste project-updates en meld mij aan voor de digitale nieuwsbrief.