Medische zorg in Pakistan

Hygiëne

Medische zorg

Projectomschrijving

Problematiek

Helaas komt slavernij vandaag nog veel voor. Ook in Pakistan, waar veel mensen als dwangarbeider werken in één van de tienduizenden steenfabrieken in het land. In deze fabrieken werken veel christenen, die tot de economische onderklasse van de maatschappij behoren. Om de gezinnen van deze arbeiders te helpen, bieden wij medische zorg. De aandacht gaat hierbij uit naar de meest kwetsbare mensen, zoals vrouwen en kinderen, maar ook gehandicapten.

Ziekten
Veel van de steenfabrieksarbeiders leven in grote armoede. Kinderen vanaf acht jaar oud worden vaak meegenomen naar de fabrieken, zodat gezinnen het hoofd boven water kunnen houden. De arbeiders wonen meestal met hun gezinnen in sloppenwijken, waar de levensomstandigheden erg slecht zijn. Zo zijn er geen goede, hygiënische sanitaire voorzieningen en is er geen functionerend rioleringssysteem. Het vuile water loopt langs de straten. Langs de wegen liggen hopen menselijke en dierlijke uitwerpselen, die bestemd zijn als mest voor het land. Door deze omstandigheden komen ziekten en handicaps veel voor.

Kindersterfte
De meest kwetsbaren in deze situatie zijn de vrouwen en kinderen. Vrouwen hebben het extra moeilijk, want zij hebben meestal minder toegang tot voedsel en medische zorg. Terwijl zij vaak vijf tot zeven kinderen krijgen. Moedersterfte is in Pakistan een veelvoorkomend probleem. Ook kinderen hebben het zwaar. Bijna 9% van de kinderen sterft voor de vijfde verjaardag door ondervoeding en ziekte.

Medische klinieken
Wij willen in deze situatie graag hoop bieden. Daarom ondersteunen we twee medische klinieken in Pakistan. Naast de behandeling van patiënten en het beschikbaar stellen van medicijnen, wordt ook aandacht gegeven aan ziektepreventie door middel van (hygiëne)trainingen en bewustwordingscampagnes. Vrouwen leren hoe zij voor zichzelf moeten zorgen rondom de zwangerschap. Ook wordt er fysiotherapie geboden aan gehandicapten. Op deze manier heeft de economische onderklasse van de maatschappij toch toegang tot gezondheidszorg. De bevolking weet dat het werk door christenen gedaan wordt. Hoewel openlijk evangeliseren niet mogelijk is, straalt er door dit werk toch een licht in de duisternis tot eer van Gods naam!

Sponsoring

Draagt u ook bij om deze arme gezinnen te voorzien van medisch advies, medicijnen en fysiotherapie?

Doneer nu!

Voor € 25 kan de dokter een dag zijn werk doen!

11.630,-
0,-
42.500,-
10
25
100
150

Frequentie:

  • eenmalig
  • per maand
  • per kwartaal
  • per jaar

€ 0,00

Uw gegevens:

Betaling:

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de laatste project-updates en meld mij aan voor de digitale nieuwsbrief.