Aardbeving Marokko

Voeding

Hygiëne

Medische zorg

Onderdak

Projectomschrijving

Aardbeving Marokko

Op 9 september 2023 om 23.11 uur is Marokko opgeschrikt door een zware aardbeving. De gevolgen: bijna 3.000 doden en 5.600 gewonden. Welke noodhulp steunt Bijzondere Noden?

Bijzondere Noden steunt noodhulp via een christelijke missionaire organisatie die al langere tijd werkt onder de bevolking in het Atlasgebergte.

Deze noodhulp is direct na de aardbeving gestart en duurt tot maart 2024. Onze diaconale inkomsten worden in Marokko gebruikt voor tenten, medische hulp, voedsel, kleding, waterzuiveraars en keukenbenodigdheden. Na de eerste noodhulp zijn er reconstructiewerkzaamheden aan beschadigde woningen.

Doneer via het onderstaande fomulier of maak uw gift over naar: NL52 INGB 0000 3074 47 o.v.v. Aardbeving Marokko

De noodhulp ondersteunt het missionaire werk in Marokko. Onze contactpersoon vertelt: “Dit is een antwoord op onze gebeden. Maar er is ook gebed nodig om in de uitvoering van de noodhulp wijze beslissingen te nemen.”

Naast het project op het platteland, steunt Bijzondere Noden kerken in Marokkaanse steden. De kerken verlenen hulp aan Afrikaanse vluchtelingen, door het verstrekken van levensmiddelen, medische hulp, kleding en onderdak. Dit gebeurt op kleinere schaal.

Troost
We bieden hulp, ongeacht religie. Maar we zijn wel blij dat we via kerken kunnen werken. Zij kunnen troost bieden vanuit Gods Woord. Wilt u bidden voor de tijdelijke én geestelijke noden van dit volk?

Louwrens Stoter

Dient u mee?

Door het bieden van deze praktische hulp, willen we de slachtoffers laten ervaren dat ze niet vergeten zijn. Het is ons verlangen dat onze daden een getuigenis achter mogen laten, ook daar waar evangelisatie door woorden niet mogelijk is. Wilt u dit werk gedenken in uw gebeden?

Help mee!

Doneer voor de aardbevingsslachtoffers in Marokko

Financieel

133.831,-
0,-
250.000,-
15
30
100
150

€ 0,00