Aardbeving Marokko

Voeding

Hygiëne

Medische zorg

Onderdak

Projectomschrijving

Aardbeving Marokko

Op 9 september 2023 om 23.11 uur is Marokko opgeschrikt door een zware aardbeving. De gevolgen: bijna 3.000 doden en 5.600 gewonden. Welke noodhulp steunt Bijzondere Noden?

Bijzondere Noden steunt noodhulp via een christelijke missionaire organisatie die al langere tijd werkt onder de bevolking in het Atlasgebergte. Deze noodhulp is direct na de aardbeving gestart en duurt tot maart 2024.

Update januari 2024: We willen u hartelijk dankzeggen voor uw betrokkenheid en hulp! Er zijn veel giften binnengekomen. Hiermee is Bijzondere Noden in staat om de noodhulp in Marokko te bekostigen. Doneren voor de noodhulp in Marokko is niet meer nodig. Mogen wij ook onze diaconale hulp aan u aanbevelen? Bijvoorbeeld voor dit project is uw steun hard nodig: Dove kinderen in Nigeria

De inkomsten voor noodhulp in Marokko zijn gebruikt voor tenten, medische hulp, voedsel, kleding, waterzuiveraars en keukenbenodigdheden. Na de eerste noodhulp zijn er reconstructiewerkzaamheden aan beschadigde woningen.

De noodhulp ondersteunt het missionaire werk in Marokko. Onze contactpersoon vertelt: “Dit is een antwoord op onze gebeden. Maar er is ook gebed nodig om in de uitvoering van de noodhulp wijze beslissingen te nemen.”

Naast het project op het platteland, steunt Bijzondere Noden kerken in Marokkaanse steden. De kerken verlenen hulp aan Afrikaanse vluchtelingen, door het verstrekken van levensmiddelen, medische hulp, kleding en onderdak. Dit gebeurt op kleinere schaal.

Louwrens Stoter