Huisgemeenten Afghanistan

Project: Steun huisgemeenten

Land/Regio: Afghanistan

Categorie: Vervolgde kerk

projectomschrijving

Problematiek

Afghanistan, een land verscheurd door jarenlange oorlog. Sinds de Taliban in 1996 de macht gegrepen heeft, slinkt voor veel etnische minderheden de hoop op een vreedzame en democratische toekomst. Op de ranglijst voor christenvervolging 2019, opgesteld door Open Doors, staat Afghanisaten op de tweede plaats. Het hebben van een Bijbel is gevaarlijk, evenals samenkomen in een kerkdienst. Daarnaast is Afghanistan een arm land. Onderwijsvoorzieningen zijn vaak slecht en vooral vrouwen en meisjes krijgen vaak niet de mogelijkheid om te studeren.

Via zendingsorganisatie Voice of Hope, steunen we ondergrondse huisgemeenten in Afghanistan. Voice of Hope heeft ingangen in een netwerk van voorgangers, die om veiligheidsredenen anoniem blijven.

 

Sponsoring

Wilt u bijdragen zodat de voorgangers hun werk kunnen doen en de gemeenten kunnen samenkomen?

Doneer nu!

Voor € 25,- per maand steunt u 1 Afghaanse voorganger.

10
25
100
150

Financieel

5.855,-
0,-
0,-

verhaal

Atilla groeide op in een klein dorpje in Afghanistan. Hij dacht veel na over Allah en de Koran maar, vertelt hij “ik vond geen antwoord op al mijn vragen. Op een dag vond ik op de radio een kanaal waar in mijn eigen taal gesproken werd over een God die mensen liefheeft. Deze God offerde Zijn eigen Zoon, zodat mensen door genade gered kunnen worden.” Dit zette het leven van Atilla op zijn kop. “Ik kreeg een luisterbijbel van een vriend, maar daar begreep ik niks van. Ik ging terug naar diezelfde vriend en zei: vertel mij meer over deze Jezus!
Lees hier het hele verhaal.