Christenen in de Gazastrook

Voorzien in eerste levensbehoeften

Toerusting van vervolgde christenen

Verspreiding van christelijke lectuur

Hoop voor de Gazastrook

De Gazastrook… wie kan zich indenken hoe het is om daar te leven? Een paar uur per dag stroom. Geen geld om je kinderen naar school te laten gaan. Geen werk. Risico op raketaanslagen. Vooral christenen hebben het zwaar in deze overwegend islamitische regio. Je kinderen naar een islamitische school sturen is geen optie, maar de christelijke privéschool is voor velen onbetaalbaar. En áls je dan een opleiding hebt gedaan is er geen werk En als je geen werk hebt, heb je geen geld om te trouwen. De druk om zich tot de islam te bekeren is daarom groot. Deze christenen hebben materiele hulp hard nodig, maar ook Bijbels onderwijs.

Althans, zó was het in Gaza tot 7 oktober 2023. Inmiddels is de situatie totaal veranderd. Het project dat hieronder staat toegelicht, is sinds oktober 2023 stopgezet en in overleg met de projectpartner wordt bekeken hoe verder. Op dit moment loopt er een noodhulp project voor Gaza.

Christelijk onderwijs en toerusting
We willen de christenen in deze regio graag ondersteunen, toerusten en bemoedigen. Hierbij richten we ons in de eerste plaats op de kinderen en jeugd. We steunen werkloze jongeren uit Gaza, die zondagsschool voor kinderen en bijeenkomsten voor jongeren organiseren. Ook worden christelijke zomerkampen georganiseerd voor kinderen en jongeren. Deze plaats ondersteunt niet alleen ons toerustingswerk, maar is ook een ontmoetingsplek voor de gemeenschap waar gesproken kan worden over het geloof.

 

Sponsoring

Er is hoop voor christenen in de Gazastrook! Helpt u hen door dit werk financieel te steunen?

Doneer nu!

Geeft u ook voor nieuwe hoop in de Gazastrook?

Financieel

31.058,-
0,-
39.600,-
15
30
100
150

Frequentie:

  • eenmalig
  • per maand
  • per kwartaal
  • per jaar

Uw gegevens:

Betaling:

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de laatste project-updates en meld mij aan voor de digitale nieuwsbrief.