Gemeenschapsontwikkeling in Nepal

Voeding

Hygiëne

Basisonderwijs

Vakonderwijs

Zelfredzaamheid

Projectomschrijving

Problematiek

Uitgestrekte landbouwvelden en steenfabrieken: dat typeert de regio Palhinandan in Nepal. Het gebied ligt tegen de open grens met India. De meeste inwoners werken als loonslaven in de kwetsbare landbouwsector. Door een gebrek aan goed onderwijs en voorzieningen is het toekomstperspectief van de nieuwe generatie niet veel beter dan dat van hun ouders. Bovendien vormen de praktijk van kindhuwelijken en mensenhandel grote uitdagingen voor de inwoners. Samen met onze partner en de gemeenschap zetten we ons in voor een waardig bestaan.

Stimuleren van zelfredzaamheid
In verschillende gemeenschappen zetten we spaargroepen op voor vrouwen. De deelnemers sparen elke maand wat geld en zetten de opbrengsten in om hun levensomstandigheden te verbeteren. Ook geven we trainingen om de inwoners bewust te maken van de gevaren van alcohol, kindhuwelijken, migratie en mensenhandel, huiselijk geweld en dergelijke problematiek.

Aanbieden van (vak)onderwijs
Veel van de volwassen inwoners van Palhinandan zijn analfabeet. Daarom bieden we basisonderwijs aan inwoners vanaf 15 jaar oud. Ook bieden we landbouwtrainingen aan, waarbij deelnemers leren hoe ze kunnen omgaan met de gevolgen van klimaatverandering. Verder bieden we vaktrainingen en helpen we inwoners om kleine bedrijfjes op te zetten.

Verbeteren van de hygiëne
Velen op het platteland van Nepal hebben geen toegang tot schoon drinkwater en (hygiënische) toiletten. Dit leidt tot de verspreiding van gevaarlijke ziekten. Met de spaargroepen en de gemeenschap werken we aan het aanleggen van een veilig drinkwatersysteem en bouwen we goede toiletten. Bovendien werken we aan informatieverspreiding om de gemeenschappen bewust te maken van het belang van goede hygiëne en persoonlijke verzorging.

 

Ter versterking van de lokale kerken
Deze projecten worden uitgevoerd door een sociale organisatie van een aantal kerken. Evangelisatie is verboden in Nepal, maar zo kan de kerk toch naast hun (onkerkelijke) naasten staan en hen ondersteunen. Ook stimuleert de organisatie lokale kerken om dienstbaar te zijn aan omgeving en niet naar binnen gericht te leven. Zo mag de omgeving ervaren dat de aanwezigheid van een kerk tot grote zegen kan zijn en worden langzaam deuren én harten geopend voor Gods Woord.

Doneer nu!

Voor € 75,- krijgt een huishouden toegang tot een goede toiletvoorziening!

Financieel

1.685,-
0,-
72.555,-
15
30
75
100

Frequentie:

  • eenmalig
  • per maand
  • per kwartaal
  • per jaar

Uw gegevens:

Betaling:

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de laatste project-updates en meld mij aan voor de digitale nieuwsbrief.