Zendingsgemeenten in Ecuador

Voeding

Medische zorg

Basisonderwijs

Vakonderwijs

projectomschrijving

Een stad op een berg

Zo zou je de gemeente Guayaquil in Ecuador kunnen omschrijven. Een gemeente die niet verborgen, maar zichtbaar is voor haar omgeving. En dat niet alleen. Ze maakt verschíl in haar omgeving.

De kerk van Guayaquil staat in een omgeving van armoede en achterstand. Hoewel de gemeenteleden het zelf ook niet breed zijn, willen ze hun naasten in nood helpen. Daarom wordt diaconale hulp gegeven aan de armste gemeenteleden en aan hulpbehoevenden uit de omgeving. Het diaconaal comité licht toe: “De meeste hulp gaat naar mensen buiten onze gemeente die in moeilijke omstandigheden verkeren. Het is onze taak om er juist ook voor die mensen te zijn, zodat zij het Woord van God mogen horen.”

Evangelisatie
De verkondiging van het Evangelie is het belangrijkste doel van de hulpverlening. Dit wordt gedaan door mensen te bezoeken en met hen uit de Bijbel te lezen. Ook worden er vier kerkdiensten per week georganiseerd, waarbij veel ruimte is voor evangelisatie. Daarnaast worden de kinderen uit de omgeving wekelijks uitgenodigd voor zondagsschool.

Voedselhulp en medische zorg
Naast de pastorale zorg biedt de gemeente praktische hulp. Rond kerst worden voedselpakketten uitgedeeld aan mensen van binnen en buiten de gemeente. Daarnaast biedt de kerk financiële hulp aan gezinnen die te maken hebben met hoge medische kosten.

Schoolmaterialen en studiebeurzen
Verder worden er jaarlijks schoolmaterialen uitgedeeld, zodat de kinderen onderwijs kunnen ontvangen. Ook maakt de kerk het mogelijk dat een aantal jongeren uit de gemeenten kunnen studeren. Deze studiebeurzen zijn belangrijk voor de toekomst van de gemeente. Zo kunnen jongeren in de toekomst een eigen gezin onderhouden en bijdragen aan hun eigen gemeente. In ruil voor deze steun zijn de jongeren actief in de gemeente, bijvoorbeeld als leider van de zondagsschool.

Naast voedsel is ook scholing een probleem. Veel kinderen moeten afstandsonderwijs volgen, maar dat is niet altijd mogelijk. Daarom stelt Esteban een aantal laptops beschikbaar. De kinderen kunnen nu naar de kerk komen om aan hun schoolwerk te werken en blijven zo letterlijk bij de les.

 

Sponsoring

De diaconale stichting Esteban wil door praktische hulp gestalte geven aan het Evangelie. Helpt u mee om onze zendingsgemeente te steunen?

Doneer nu!

Voor € 12,50 krijgt een kind uit een achterstandswijk een tas met schoolspullen

Financieel

43.420,-
0,-
82.500,-
12,50
25
100
150

Frequentie:

  • eenmalig
  • per maand
  • per kwartaal
  • per jaar

Uw gegevens:

Betaling:

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de laatste project-updates en meld mij aan voor de digitale nieuwsbrief.


verhaal

David (19) zit in het tweede jaar van zijn studie Civiele Techniek. Voor hem, een jongen uit een achterstandswijk, is het niet vanzelfsprekend om te studeren. David kreeg deze mogelijkheid dankzij een studiebeurs van Esteban. Ondanks zijn drukke studie doet hij zijn best om tijd vrij te maken voor de kerk. Ook dát is niet gewoon voor een jongen uit deze wijk.

David vertelt hoe hij in de kerk gekomen is: “Toen mijn moeder zwanger was van mij, was er een medisch project in de kerk. Vanwege haar zwangerschap ging ze daarheen. Daardoor kwam ze in aanraking met de kerk; uiteindelijk is ze lid geworden. Zo ben ik, door een diaconaal project, ook in de kerk terechtgekomen. En ik ben er gebleven. Ik zie in mijn familie dat dat niet vanzelfsprekend is. Mijn oudere broers gaan niet meer naar de kerk en zijn verstrikt geraakt in verslavingen. Ik vind dat heel moeilijk te begrijpen. Maar in deze dingen vind ik troost in Gods Woord, in het bijzonder in het leven van Job. Ik heb daaruit geleerd dat er veel moeilijkheden in je leven kunnen zijn, maar dat betekent nog niet dat de Heere niet naar je omziet. Soms zijn er beproevingen of verleidingen in ons leven, maar het belangrijkste is dat de Heere door deze moeilijkheden heen in ons werkt.”