Coronahulp wereldwijd

Een minuscuul virus veroorzaakt rouw en grote zorgen. Het kent geen grenzen en heeft inmiddels ook kwetsbare landen bereikt. De vrees is dat het virus hier tot een ongekende ramp leidt. Hulp is onmisbaar. Daarom steunen wij gezinnen en organisaties in  getroffen gebieden. Kijk hieronder hoe wij helpen.
coronahulp bijzondere noden
Jan Drost

In sloppenwijken is het haast onmogelijk om besmetting met het coronavirus te voorkomen. Water en zeep zijn schaars en het is onhoudbaar om dagenlang met een heel gezin opgesloten te zitten in een krot. Om niet de hongerdood te sterven, móeten mensen wel de straat op. Waar wel klinieken zijn, ontbreekt het aan beschermende middelen, apparatuur en medisch personeel.

 

Bijzondere Noden helpt! Helpt u mee met gebed en een gift? Hieronder ziet u een overzicht waar wij actief zijn en wat wij doen. 

Coronahulp Bijzondere Noden

Previous
Next

Het verhaal van Nasreen:

"Nu zie ik dat God ons hulp heeft gestuurd"

“Mijn naam is Nasreen Bibi en ik heb twee kinderen, een jongen en een meisje. Mijn man is in 2018 overleden aan nierfalen en een hartaanval. Al vanaf mijn jeugd dien ik als dienstmeisje in een huis in Lahore. Dertig jaar lang doe ik dat al en iedere dag reis ik vanuit mijn dorp Manawala naar Lahore. Maar toen ik vorige maand ging werken, zei de eigenaar tegen me dat ik vanwege deze COVID-19 situatie niet kon werken. Ze vroegen me terug naar huis te gaan en zeiden dat ze het zullen laten weten als ik terug mocht komen. Nu ontvang ik geen salaris meer. Ik heb elke dag veel geld van mijn buren geleend, maar de situatie wordt nu steeds moeilijker. Soms hebben we niets te eten, dan bid ik samen met mijn kinderen en vallen we met een lege maag in slaap.

 

Nu zie ik dat God ons hulp heeft gestuurd via JECUP. Ik ben hen heel dankbaar dat ze in deze tijd van nood deze voedselproducten hebben verstrekt en ons hebben beschermd tegen het aangaan van meer leningen. Het is niet alleen voedsel voor ons, het is een bron van leven. Ik bid dat   meer zegene.”

Lees meer van deze verhalen. Abonneer je op de nieuwsbrief!

coronahulp bijzondere noden
Jan Drost


Help mee!

Corona is een ramp voor onze kwetsbare medemens. U hebt de projecten gezien in Griekenland, Pakistan en Ecuador. U hebt het verhaal van Nasreen gelezen. Zoals u ziet is er op veel plekken hulp nodig. Doneer hieronder uw gift en help een gezin in nood!

Doneer nu!

Corona-noodhulp

15
30
100
150

Financieel

85.000,-
0,-
210.000,-