Boeren in Ethiopië

Voeding

Normen en waarden

Zelfredzaamheid

Projectomschrijving

De inwoners van Fital, Ethiopië, zijn afhankelijk van de landbouw. De oogsten zijn echter al jaren niet voldoende om van te leven. Daarom werd jarenlang noodhulp geboden door schoolboeken, voedsel en medicijnen uit te delen. Deze hulp biedt echter geen duurzame oplossing. Daarom willen wij het probleem bij de oorzaak aanpakken.

In samenwerking met Woord en Daad en de deputaatschappen van OGGiN en GGiN werken we aan duurzame verbetering in het gebied. In Fital wonen ruim 64.000 mensen, verspreid over 17 dorpjes. We bieden hen landbouwtrainingen en werken aan kerkopbouw in het gebied.

Landbouwtrainingen
Boeren mogen met hun hele gezin deelnemen aan ‘duurzame landbouwtrainingen’. Boeren leren hoe ze goed om kunnen gaan met de landbouwgrond. Tijdens de sessies worden de gezinnen gemotiveerd om hun dromen voor de toekomst op papier uit te tekenen en dit vervolgens stap voor stap te realiseren. Door dit met het hele gezin te doen, groeit binnen de familie het bewustzijn over hoe ze samen de situatie kunnen verbeteren. Deelnemers aan de trainingen worden niet ‘beloond’, omdat alleen intrinsieke motivatie verandering kan bewerkstelligen. Boeren worden gestimuleerd samen te werken en van elkaar te leren. Zo worden dromen werkelijkheid en worden boeren weerbaar gemaakt voor de toekomst.

Evangelisatie en kerkenwerk
Fital is van oorsprong streng Ethiopisch-orthodox, een tak van het oosters-orthodoxe christendom. Het blijkt in de praktijk vaak moeilijk om over het geloof te praten en er is een groot gebrek aan theologische kennis binnen de christelijke gemeenten. Om de kerken te versterken, werken we de komende jaren aan toerusting en evangelisatie in het gebied. Zo worden evangelisten, kinder- en jongerenwerkers getraind, wordt gewerkt aan het opzetten van een boek- en internetwinkel en worden lokale gemeenten ondersteund en onderwezen. Ook stellen we de lokale kerken in staat hun buren met materiële noden te ondersteunen.

Helpt u mee?

We hopen en bidden dat dit project zal leiden tot zelfstandigheid van boeren en een opbloei van de kerken in Fital. Zo werken we aan een vitaal Fital. Mogen we u vragen om dit werk te ondersteunen, financieel en met uw gebed?

 

Doneer ook!

Voor € 4,- geeft u een Bijbel cadeau!

Financieel

11.878,-
0,-
0,-
4
10
25
50

Frequentie:

  • eenmalig
  • per maand
  • per kwartaal
  • per jaar

Uw gegevens:

Betaling:

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de laatste project-updates en meld mij aan voor de digitale nieuwsbrief.