Arme gezinnen in Bangladesh

Voeding

Vakonderwijs

Zelfredzaamheid

Projectomschrijving

Problematiek

Wist u dat Bangladesh één van de dichtstbevolkte landen ter wereld is? Het land is zo’n drieënhalf keer groter dan Nederland en heeft ongeveer 169 miljoen inwoners. Ruim 40 miljoen van hen leeft onder de armoedegrens. De armoede is wijdverspreid en de toekomstperspectieven zijn beperkt. Velen hebben geen opleiding en geen werk.  Bovendien heeft Bangladesh te kampen met grote uitdagingen, waaronder de gevolgen van klimaatverandering en immigratie van vluchtelingen.

Familiebedrijfjes
In deze situatie werkt Bijzondere Noden met een lokale partner aan toekomstperspectief voor gezinnen in Bangladesh. Op verschillende manieren wordt hulp geboden. Zo worden startkapitaal en renteloze leningen verstrekt, waardoor arme families een eigen bedrijfje kunnen beginnen. De partner biedt hen vaktraining en begeleiding. Zo worden mensen opgeleid tot imkers, mandenvlechters, tricycle-koeriers, naaisters en veehouders. De leningen worden in een aantal jaar terugbetaald, waarna deze gezinnen zelfstandig hun inkomen kunnen verdienen. De terugbetaalde leningen worden gebruikt om andere gezinnen te ondersteunen.

Onderwijsprojecten
Daarnaast faciliteren we de toegang tot onderwijs. We richten ons in de eerste plaats op kinderen. Velen van hen zijn ondervoed. Zij krijgen op verschillende scholen gezonde maaltijden, wat hun ouders tegelijk stimuleert om de kinderen naar school te sturen. Daarnaast bekostigen we het salaris van een onderwijzer die onderwijs biedt aan analfabete vrouwen. Tenslotte bieden we toerusting aan christenen met een moslimachtergrond. Zij volgen twee jaar lang een theologische cursus, waarbij ze ook een vak leren, zodat ze erna als tentenmakers aan de slag kunnen gaan.

Al deze projecten bieden mogelijkheden om mensen bekend te maken met de Heere Jezus. Bij de daad wordt ook het Woord gevoegd. Want dát biedt de inwoners van Bangladesh het beste toekomstperspectief.

Sponsoring

Door dit werk wordt niet alleen gewerkt aan armoedebestrijding, maar wordt ook de lokale, verdrukte kerk versterkt. We horen van onze partner dat de Heere krachtig werkt door het evangelisatiewerk wat mag plaatsvinden. Velen komen tot geloof en de kerk groeit. Wilt u dit werk en onze medechristenen in Bangladesh opdragen in uw gebed?

Doneer nu!

Voor € 50,- stelt u één gezin in staat zelfvoorzienend te worden door te starten als mandenvlechter!

Financieel

20.263,-
0,-
125.525,-
25
50
75
100

Frequentie:

  • eenmalig
  • per maand
  • per kwartaal
  • per jaar

Uw gegevens:

Betaling:

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de laatste project-updates en meld mij aan voor de digitale nieuwsbrief.


Verhaal

Montaz en zijn vrouw Jahanara verloren een aantal jaren geleden hun zoon. Door zijn dood vielen ook de inkomsten weg voor dit bejaarde echtpaar. De eerste jaren zorgde de gemeenschap voor het echtpaar. Maar enkele maanden geleden veranderde de situatie. Het werd ook voor de buren steeds moeilijker om eten op tafel te krijgen. Ze konden zelf nauwelijks hun hoofd boven water houden en waren niet meer in staat voor Montaz en Jahanara te zorgen.

Montaz lijdt aan astma en ondervoeding. De situatie leek uitzichtloos en het echtpaar was de wanhoop nabij. Daarom heeft onze partner dit huishouden voorzien van een voedselpakket met basisbenodigdheden. Bovendien mocht het echtpaar tijdens de distributie horen over de hoop die ligt in de Heere Jezus.