Alfabetiseringswerk onder
vrouwen in Pakistan

Project: Alfabetisering

Land/Regio: Pakistan

Categorie: Structurele hulp

projectomschrijving

Problematiek

Rekeningen betalen, je handtekening zetten of de Bijbel lezen. Voor veel vrouwen in Pakistan zijn dit geen alledaagse zaken. In Pakistan kan op dit moment slechts 40% van de vrouwen lezen en schrijven. Veel van hen leven in armoede en missen de vaardigheden om hun levensomstandigheden te verbeteren. Er is geen geld om naar school te gaan en nieuwe skills te leren.

Eén van de belangrijkste doelstellingen van de organisatie ABES is het bevorderen van de alfabetisering van volwassenen, met name van vrouwen. Vrouwen leren lezen en schrijven maar daarnaast kunnen ze ook andere vaardigheden leren om voor inkomen te zorgen, zoals bijvoorbeeld het maken van kleding.

Bijzondere Noden steunt twee programma’s van ABES: alfabetisering van volwassen vrouwen en onderwijs voor oudere kinderen. De belangrijkste doelgroep bij dit project vormen vrouwen tussen de 12 en 28 jaar die niet kunnen lezen en schrijven. Als de vrouwen zijn afgestudeerd, krijgen zij een pakket met christelijke literatuur mee.

 

Sponsoring

Wilt u het alfabetiseringswerk in Pakistan steunen? Voor € 15,- geeft u een vrouw een pakket christelijke boeken.

Doneer nu!

15
30
100
150

Financieel

7.540,-
0,-
15.405,-

verhaal

Jaria is een van de vrouwen die onderwijs krijgt via ABES. “Ik kan nu mijn eigen naam schrijven”, zegt ze met een trotse lach.”Vroeger moest ik een vingerafdruk zetten op officiële papieren. Nu heb ik mijn eigen handtekening.”

Jaria komt uit een arme familie. Er was geen geld voor scholing. Via ABES leerde ze niet alleen lezen en schrijven, maar ook kleding en decoratie maken. Ze heeft haar eigen bedrijfje opgezet en verdient haar geld nu met het maken van kleding. “Ik kwam er achter dat ik behoorlijk handig ben. Alles wat ik leerde gaf ik door aan mijn man. Ik heb mijn man getraind in het maken van decoratiestukken, zoals mooie vazen en potten. Nu zorgen we samen voor inkomen. Onze familie is erg blij met deze veranderingen.”