Achterstandskinderen in Peru

Voeding

Basisonderwijs

Normen en waarden

Projectomschrijving

Problematiek

Heeft u wel eens van Lima gehoord? Dat is de hoofdstad van Peru en ligt in Zuid-Amerika. Ongeveer een derde van de inwoners van Peru woont in Lima. Dat zijn ruim tien miljoen mensen. Als je in Lima zou gaan kijken, zie je dus ook veel kinderen.

San Genaro is een sloppenwijk in Lima. In deze wijk heerst grote armoede. Daardoor zijn er veel achterstandskinderen. Zij kunnen naar school, maar zwerven ook veel op straat. Door de armoede zijn er veel problemen. Er zijn niet alleen achterstandskinderen in de grote stad. Ook op het platteland van Peru zijn veel kinderen die in armoede leven. Bijvoorbeeld in het dorp Ica.

Lunch
Gelukkig is er hulp. Misiur is een Peruaanse organisatie die zich inzet voor de allerarmste kinderen. Ook de ouders worden hierbij betrokken. Misiur gaat uit van de Presbyteriaans-Gereformeerde kerk van Peru.  Zowel in Lima als Inca helpen zij achterstandskinderen na schooltijd. Bijvoorbeeld door te voorzien in een lunch en godsdienstonderwijs.  Of door te helpen bij het maken van huiswerk. Voor ouders is er intensieve begeleiding op het gebied van (christelijke) opvoeding en gezondheidszorg.

Hulpbezoeken
Het Evangelie heeft een centrale plaats in alle activiteiten van Misiur. Bijvoorbeeld tijdens de Bijbelse lessen en het leren van psalmen. Maar ook bij pastorale hulpbezoeken aan ouders van de achterstandskinderen. Bij de projecten in Lima en Ica is nauwe samenwerking met de kerk ter plaatse. Deelnemers worden uitgenodigd om naar de kerk te gaan. Omdat armoede niet alleen gebrek aan geld is.

Bijzondere Noden helpt om door te kunnen gaan met dit werk. Zo is er ondanks de zorgen, toch hoop voor de achterstandskinderen in Peru!

Sponsoring

Bijzondere Noden ondersteunt dit mooie werk van Misiur. Ook u kunt heel concreet een steentje bijdragen. Mogen wij op uw gebed en financiële steun rekenen?

Doneer nu!

Voor €15,- krijgen vier achterstandskinderen een week lang een gezonde lunch.

Financieel

114.274,-
0,-
190.609,-
15
30
100
150

Frequentie:

  • eenmalig
  • per maand
  • per kwartaal
  • per jaar

Uw gegevens:

Betaling:

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de laatste project-updates en meld mij aan voor de digitale nieuwsbrief.


"Ik heb de lessen uit de Bijbel onthouden..."

Aida Luz Cuesta Almirón nam deel aan het project van Misiur. Ze kwam in het programma toen ze 7 jaar oud was en bleef totdat ze de middelbare school afrondde. Inmiddels is ze 19 jaar en werkt ze als onderwijsassistent. Aida vertelt:

“Voor zover ik me herinner, werkte alleen mijn vader en zorgde mijn moeder thuis voor ons. Er waren veel problemen en discussies tussen mijn ouders. Twee jaar geleden besloot mijn moeder om te scheiden van mijn vader. Ik had veel wrok tegen haar vanaf de dag dat ze het huis verliet. Ik vroeg me af waarom ze ons allemaal heeft verlaten. Toen mijn moeder het huis verliet, nam ik de zorg van mijn drie jongere broertjes op me. In die tijd zat ik in de vijfde klas en moest ik mijn tijd in drieën verdelen: voor mijn broertjes zorgen, studeren en werken. Afhankelijk van mijn economische mogelijkheden en mijn beschikbare tijd kon ik een basisopleiding volgen. Wat had ik graag aan de universiteit gestudeerd!

Mijn vader heeft alleen tijdelijke baantjes zoals huisschilder. Hierdoor komt er thuis niet veel geld binnen. Mijn twee jongere broers gaan naar Misiur. Thuis doen we al het mogelijke om de moeilijke economische situatie het hoofd te bieden. Ik ben Misiur heel dankbaar omdat het een grote hulp was toen ik een kind was. Misiur leerde me op God te vertrouwen en sterk te zijn in tijden van problemen. Ik heb de lessen uit de Bijbel onthouden, daarom heb ik mijn moeder vergeven. Ik raad iedereen die problemen heeft aan om zich in te spannen en op God te vertrouwen. Heel erg bedankt!”