Aardbeving in Haïti

Voeding

Medische zorg

Onderdak

Projectomschrijving

Weer schudde de aarde. Zaterdag 14 augustus werd Haïti getroffen door een aardbeving met een kracht van 7.2 op de schaal van Richter. Ongeveer 2000 mensen zijn hierbij omgekomen. Duizenden mensen zijn gewond en tienduizenden huizen zijn verwoest. Enkele dagen later bracht een tropische storm veel regen, wat de situatie verder verslechterde.

Ook in 2010 was er een allesverwoestende aardbeving in Haïti. Toen waren vele duizenden doden te betreuren. Nu ligt het epicentrum meer in een ruraal gebied, waardoor op dit moment de schade minder groot lijkt dan destijds. Toch zijn de verliezen groot en de schade enorm. Haiti had al veel te lijden van gangs, sociale onrust en ondervoeding. Zo’n vier miljoen mensen waren al aangewezen op humanitaire hulp.

Hulpverlening

Bijzondere Noden heeft contact met verschillende partnerorganisaties in Haïti. Via een van deze organisaties bieden we momenteel noodhulp aan 1300 families in twee meest getroffen provincies: Nippes en Grand’Anse. Velen van hen kunnen of durven niet terug naar hun huis. Daarom worden ze voorzien van tarps (zeildoeken) zodat ze een veilig tijdelijk onderkomen hebben. Daarnaast krijgen ze waterzuiveringstabletten en een voorraad basisvoedsel. Met de 25 kg rijst die daarin zit kunnen ze de komende weken vooruit.

Bij de uitvoering van dit project worden ook pastors van twee lokale christelijke kerken betrokken. Hun grote netwerk en kennis van de gemeenschap is waardevol bij het inventariseren wie het meest kwetsbaar is en hulp nodig heeft.

Bekijk hier hoe de eerste noodhulp van start is gegaan.

We blijven in contact met onze partnerorganisaties en zullen waarschijnlijk bijdragen aan projecten voor verdere noodhulp en wederopbouw. Wilt u bidden om kracht en wijsheid voor de getroffenen en hulpverleners?

 

Doneer nu!

Naast uw gebed is ook uw financiële steun hard nodig om de getroffenen te kunnen ondersteunen.

Financieel

Aardbeving in Haïti
237.908,-
0,-
,-
15
30
100
150

Frequentie:

  • eenmalig
  • per maand
  • per kwartaal
  • per jaar

€ 0,00

Uw gegevens:

Betaling:

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de laatste project-updates en meld mij aan voor de digitale nieuwsbrief.