Oorlog Oekraïne update 5-3

Update 5-3

Bericht van een Russische vertaler van Bible and Book Ministry uit Kiev.

“We zijn in leven. Kiev staat nog. We zijn dankbaar voor al jullie gebeden. We zien de barmhartigheid van onze God iedere dag. Alleen Hij kan vrede in ons hart geven in deze moeilijke tijd. Veel mensen vluchten nu uit Kiev, maar God liet ons duidelijk weten dat we hier moeten blijven om de mensen die achterblijven te helpen. We leren echt de kracht van het gebed. Gisteravond hoorden we dat Kiev gebombardeerd werd. Vanuit het raam zag ik twee rode wolken. Ik begon te bidden en vroeg God om de raketten te stoppen en de levens van mensen te redden. Terwijl ik aan het bidden was, veranderden deze twee wolken langzaam in glinsteringen die al snel op palmen leken. Het was alsof God me liet zien dat Zijn liefdevolle armen Kiev beschermen en dat het hele hemelrijk van Hem is.

Ook gaf de Heere Alexander het inzicht dat er spoedig een oorlog met Rusland zou komen. We hadden daarom al de nodige voorbereidingen getroffen. We hebben elektriciteit, water, warmte, eten en zelfs internet. Ik ga door met het vertalen van het boek ‘De vrouw met het Boek’. Het is een echte hulp voor ons. We bewonderen de hoofdpersoon, die haar hele leven heeft gegeven om het Evangelie aan de chinezen te brengen.

Maar het belangrijkste: we vragen alle mensen om zoveel mogelijk informatie over de oorlog in Oekraïne te geven. Veel mensen in de wereld geloven vanwege Russische propaganda dat er een burgeroorlog gaande is in Oekraïne en dat er geen Russische troepen in ons land zijn. Tegelijkertijd bombardeert het Russische leger vreedzame steden. Ze richten zich op woonhuizen, ziekenhuizen, treinstations en bussen met vluchtelingen. De Russen gebruiken verboden wapens, zoals vacuümpompen, clusterbommen en bommen die fabrieken opblazen. In de eerste oorlogsdagen bezetten de Russen het atoomstation van Tjernobil. Gisteren hebben ze het grootste atoomstation van Europa in de Oekraïense stad Zaporizja bezet. Vanuit vliegtuigen droppen ze speelgoed, rugzakken en mobiele telefoons gevuld met explosieven. We vechten met zeer gemene en wrede mensen.

Bid voor de mensen in Oekraïne. Bid voor het leger.

God zegene jullie.”