Chinecherem Mbam is doof geboren. Zijn moeder kreeg 5 kinderen waarvan 3 kinderen doof zijn. Zijn oudere zus Nkemdirim kwam al vroeg naar onze inclusieve lagere school in Onuenyim en toen Chinecherem 8 jaar was, mocht hij mee. Twee uur rijden op de brommer…

Zijn vader besloot te scheiden van zijn moeder omdat het merendeel van haar kinderen een beperking heeft. Toen zijn tweede vrouw ook een doof kind baarde, mocht de moeder van Chinecherem weer terugkomen.

De jongere dove broer van Chinecherem kwam vroeger ook naar onze school, maar hij begon te stelen en werd door het dorp niet geaccepteerd, zodat hij gestopt is en nu voor galg en rad opgroeit.

Chinecherem en zijn zus Nkemderim zijn slimme leerlingen. Nkemdirim besloot in de derde klas kleermaakster te worden.

Chinecherem is vaak ziek en afwezig maar tot nu toe is hij altijd overgegaan en hij zit nu in de derde klas van het voortgezet onderwijs. Hij is een rustige, stille jongen die het goed naar zijn zin heeft. Chinechrerem heeft veel dove vrienden, maar hij heeft ook veel horende vrienden die vanzelf gebarentaal leren op de inclusieve school.

Omdat Chinechrerem’s vader vier dove kinderen heeft, kan hij niet alles betalen en wordt Chinecherem geholpen door het studiefonds van Bijzondere Noden. Zijn schoolgeld wordt door vergoedt, terwijl de vader voor eten en studiemateriaal zorgt.