Een man staat midden in de zandduinen van de woestijn. “God van de christenen, als U bestaat”, roept hij, “wilt U het dan aan mij bekendmaken?”

Deze Noodklok staat in het teken van ‘De Ondergrondse Kerk’. Ds. C. van Ruitenburg deelt een ervaring van een christen op de vlucht. Stil heb ik naar zijn verhaal geluisterd. Eén vraag speelde voortdurend door m’n hoofd. Ik vroeg hem: “Je bent alles kwijtgeraakt. Je kon bij je vlucht alleen je gezin meenemen. En zelfs je huisgenoten begrijpen jou niet. Schept dat geen afstand tussen jou en je vrouw?” Het bedachtzame antwoord was: “Ik kan mijn vrouw niet veranderen. Maar ik heb hoop. Soms, als ik mijn Bijbeltje pak, ligt de bladwijzer ineens op een andere plek. Als zij mijn Bijbel leest, is er geen beter middel dan Gods Geest Die haar kan overtuigen.”

Daarnaast bezoeken we onze projecten voor de ondergrondse kerk. We spreken over de Paascollecte met Bijbelverspreiding én we bezoeken Enkhuizen waar de gemeente zich actief bezint rondom de Vervolgde Kerk.