Lopen om jongeren een stapje vooruit te helpenOok dit jaar heeft dhr. van Hemert uit De Bilt weer de Nijmeegse Vierdaagse gelopen. Ondanks de warmte op alle vier de dagen mocht hij de vierdaagse helemaal uitlopen. Soli Deo Gloria!

Veel vrienden en bekenden sponsorden hem bij het lopen, met een bijdrage voor jongeren met een handicap in Nigeria die vanwege een aangeboren afwijking niet kunnen lopen. 

Helping people with disabilities’ lezen we op het welkomstbord van het terrein van CBR Effata. Een plaats waar veel verschillende soorten handicaps zichtbaar zijn. Van heinde en verre komen ze om door CBR Effata behandeld te worden aan hun handicap. Allemaal hebben ze een eigen levensverhaal. Eigen moeilijkheden. En eigen dromen voor de toekomst. Zoals bijvoorbeeld Monday, die zijn been in een vreemde hoek had staan. Met een stoere lach vertelt hij: “Later wil ik president worden. Of dokter. In ieder geval wil ik iets belangrijks doen in mijn leven.” Bijna drie maanden geleden is hij geopereerd aan zijn been. Hij hoopt al bijna naar huis te gaan. “Zonder deze operatie had ik alleen maar kunnen strompelen, maar ik zie er nu al naar uit om straks met mijn vrienden te kunnen voetballen!”

De uiteindelijke opbrengst van de actie bedroeg € 760,-. Meneer van Hemert en alle sponsors: hartelijk dank voor deze hulp aan jongeren met een handicap!