Lespakket Dominicaanse Republiek

Wij hebben een interactieve en boeide lessenserie ontwikkeld over rijkdom, armoede en diaconaat. We hebben drie versies: de onderbouw, middenbouw en bovenbouw van de basisschool. U kunt het lespakket onderaan deze pagina gratis aanvragen.

Informatie over het lespakket

Om het onderling contact te bevorderen en om kinderen in Nederland in aanraking te brengen met kinderen die leven in andere werelddelen is een lessenserie opgezet. Door middel van concrete verhalen van kinderen en verschillende les-ideeen reiken we in dit lespakket handvatten aan voor leerkrachten die in de klas aandacht willen schenken aan thema's als rijkdom, armoede en diaconaat. Dit lespakket is ontwikkeld in opdracht van het Deputaatschap Bijzondere Noden en is gekoppeld aan een aantal projecten die zij ondersteunt in de Dominicaanse Republiek.

Dit lespakket is zo opgezet dat het geschikt is voor het gebruik tijdens een projectweek. Omdat er les-ideeen zijn opgenomen voor verschillende vakken, kunnen een deel van de gewone lessen in de projectweek worden vervangen door de lessen in dit lespakket. Voor elke les zijn er verschillende versies voor de onderbouw, de middenbouw en de bovenbouw. Vaak komen deze lessen overeen, maar zijn ze aangepast aan het niveau.