Wandelen voor christenen op de vluchtIn 2017 liep dhr. van Hemert uit Utrecht opnieuw de Nijmeegse Vierdaagse. En ook dit jaar liep hij voor een Bijzonder doel: hulp aan gevluchte Irakese vluchtelingen die verblijven in Jordanie. Tijdens de wandelvierdaagse dacht hij aan mensen zoals Rana.

We dachten dat we in Mosul veilig zouden zijn voor IS. Maar op een nacht kregen we een telefoontje dat IS op weg was naar Mosul. We hadden een halfuur om te vluchten.’ Rana, een vluchteling uit Irak, vertelt: ‘We hebben alles achter moeten laten. We noemden Mosul het christelijke Jeruzalem van Irak. We hadden nooit gedacht dat IS daar zou komen.’ Na een angstige reis zijn ze in Jordanië aangekomen. Daar krijgen ze van christenen hulp, liefde en Bijbels onderwijs. 

Dhr. van Hemert kijkt terug op een voorspoedig verlopen Vierdaagse. In totaal heeft hij het mooie bedrag van € 1.010,- bij elkaar gewandeld. Dhr. van Hemert schrijft: "De Heere is goed! Hij gaf milddadigheid, ons gezondheid, voor onze huisgenoten van het geloof. Na de grote Gever van alle goed, iedereen nogmaals hartelijk dank voor bijdrage, betrokkenheid." 

En daar sluiten wij ons graag bij aan: na de Heere, hartelijk dank!