Ondersteuning huisgemeenten Afghanistan - Afghanistan

nog
€ 4.739,-
nodig!

  Project
  Steun huisgemeenten

  Land
  Afghanistan

  Thema
  
Christenvervolging

  Partnerorganisatie
 
Voice of Hope 

  Steun Bijzondere  Noden
  € 6.000,-
 

 

Afghanistan, een land verscheurd door jarenlange oorlog. Sinds de Taliban in 1996 de macht gegrepen heeft, slinkt voor veel etnische minderheden de hoop op een vreedzame en democratische toekomst. Op de ranglijst voor christenvervolging 2016, opgesteld door Open Doors, staat Afghanisaten op de vierde plaats. Het hebben van een Bijbel is gevaarlijk, evenals samenkomen in een kerkdienst. Daarnaast is Afghanistan een arm land. Onderwijsvoorzieningen zijn vaak slecht en vooral vrouwen en meisjes krijgen vaak niet de mogelijkheid om te studeren. 

Via zendingsorganisatie Voice of Hope, steunen we ondergrondse huisgemeenten in Afghanistan. Voice of Hope heeft ingangen in een netwerk van voorgangers, die om veiligheidsredenen anoniem blijven. 

Helpt u mee? Voor € 25,- per maand steunt u 1 Afghaanse voorganger. 

Verhaal

"Vertel mij over deze Jezus!"
 

Atilla groeide op in een klein dorpje in Afghanistan. Hij dacht veel na over Allah en de Koran. "Maar", vertelt hij, "ik vond geen antwoord op al mijn vragen. Op een dag vond ik op de radio een kanaal waar in mijn eigen taal gesproken werd over een God die mensen liefheeft".

"Deze God offerde Zijn eigen Zoon, zodat mensen door genade gered kunnen worden." Dit zette het leven van Atilla op zijn kop. "Ik kreeg een luisterbijbel van een vriend, maar daar begreep ik niks van. Ik ging terug naar diezelfde vriend en zei: vertel mij meer over deze Jezus!

Lees verder...