Hulp Noord-Korea - Noord-Korea

nog
€ 3.900,-
nodig!

 

 

 

 

 

 

 

 

Noord-Korea

Een land waar christenen hevig vervolgd, gemarteld en vermoord worden. De nood is groot en de hele bevolking lijdt onder het zware regime. Nog altijd zitten er tussen de 80.000 tot 120.000 mensen vast in werkkampen.

Een gevaarlijke klus 

Daarnaast wordt het land geteisterd door honger, overstromingen en mislukte oogsten. Bijzondere Noden probeert christenen zowel lichamelijk als geestelijk bij te staan. We steunen Noord-Koreanen met voedsel en medicijnen en dragen daarnaast ook bij aan de verspreiding van christelijke literatuur. Via contactpersonen (soms op hoge posten) wordt geld en literatuur het land binnen gesmokkeld en via geheime netwerken verspreid. Een gevaarlijke klus.

Steun

Voor € 5,- geeft u een voedselpakket aan een arme, christelijke familie. Het pakket bestaat uit mais, rijst, noedels, groenten, brood, bakolie en waterzuiveringstabletten.

Verhaal

De familie van Hee-Young organiseerde geheime kerkdiensten. “Op een dag kwam ik thuis uit school. Ik had meteen door dat er iets niet klopte. Het huis was een puinhoop en mijn moeder zat op de bank met gezwollen ogen. De veiligheidsdiensten zijn geweest, zei ze. Ze vonden een Bijbel en hebben mijn vader meegenomen. Dagenlang leefden we in angst. Wat als de politie terug zou komen? Die angst bleek terecht. De politie kwam terug en we werden verbannen naar een klein dorp, waar we continu in de gaten gehouden werden door de geheime dienst. In alle huizen zat afluisterapparatuur. Iedereen in het dorp was straatarm. We probeerden ons eigen voedsel te verbouwen, maar vaak mislukte de oogst. Het was zwaar, maar we wisten dat God het kwade ten goede gebruikt.”

Na tien jaar ontsnapte Hee-Young naar Zuid-Korea. Ze heeft haar vader nooit meer teruggezien.

(Hee-Young is niet haar echte naam. Om veiligheidsredenen kunnen we haar echte naam niet noemen.)