Aidspreventie in Ladysmith - Zuid-Afrika

nog
€ 11.130,-
nodig!

  Project
  Aidspreventie

  Land
  Zuid-Afrika

  Thema
 
Gezondheidszorg

  Partnerorganisatie
  
CMD/eThembeni 

  Steun Bijzondere Noden
  € 11.500,-

 

Problematiek 

Zestien procent van de bevolking van de Zuid-Afrikaanse stad Ladysmith is hiv-positief. Bij zwangere vrouwen is dit percentage zelfs veertig procent. Meer weten? Lees hier.de blog: HIV/AIDS: Wat is het probleem?  

Project

De organisatie CMD/eThembeni traint mensen uit arme gemeenschappen op het gebied van aidspreventie. Bijzondere Noden ondersteunt specifiek de training van jongeren. Zij leren om de juiste keuzes te maken in thema's zoals het aangaan van relaties, zelfbewustzijn, alcohol en drugs. Deze jongeren geven over deze thema's les aan andere jongeren op scholen. De trainingen zijn gebaseerd op christelijke normen en waarden. Daarnaast worden er ook kampen georganiseerd, waar de praktische thema's gecombineerd worden met Bijbelstudies. Wilt u ook een bijdrage leveren? Al voor € 10,- kan iemand een training ontvangen.

Naast jongeren ondersteunt CMD ook vrouwen die de gevolgen van HIV aan den lijve ondervonden. Wilt u hen steunen? Bijzondere Noden verkoopt een veelkleurig armbandje met een mooie boodschap ter ondersteuning van deze vrouwen (€ 2,- excl. verzendkosten).

Wilt u ook een bijdrage leveren? Al voor € 15,- per maand kan een jongere deelnemen aan een training.

 

 

 

Verhaal

Nkanyiso heeft een hart voor jongeren

Nkanyiso is opgegroeid zonder ouders, grootgebracht door zijn oma die ook nog voor zes andere kinderen zorgde. Hij kon zijn middelbare schoolopleiding afmaken en daarna ging hij op zoek naar werk. Dat was er niet. Maar hij kwam in contact met CMD, die hem een training aanbood waarna hij als vrijwilliger les kon gaan geven op scholen. Hij verdiende niets, maar leerde wel omgaan met jongeren en leerde hen keuzes te maken op het gebied van seksualiteit, drank en drugs. Er zijn contacten met in totaal 16 scholen, waar jongeren een jaar lang de zogenaamde ‘life skills’ lessen krijgen. Daarna kunnen de jongeren mee op een weekendkamp. Daar kan openlijk gesproken worden over de diepste motivatie voor goede keuzes en de kracht om die telkens weer te maken. Die ligt alleen in het Evangelie. Elke keer weer is het resultaat van de kampen dat jongeren gaan Bijbellezen en dat ze zich aansluiten bij een kerk.