Familiehulp Roemenië - Roemenië

nog
€ 71.542,-
nodig!

Hoewel Roemenië onderdeel is van de Europese Unie, leven veel Roemenen in armoede. Gezinnen hebben steun nodig om rond te komen. Twee kerkelijke organisaties in Tirgu Mures en Oradea biedt deze steun door voedselpakketten uit te delen. Zo kunnen de mensen toch nog rondkomen.

Naast het verspreiden van voedselpakketten wil de stichting ook de Bijbelse boodschap verspreiden. Er zijn veel kerken, maar slechts weinig Roemenen bezoeken deze kerken. De organisaties delen niet alleen voedsel uit, ze bieden ook pastorale zorg. Daarnaast worden de ontvangers van de hulp uitgenodigd voor kerkelijke bijeenkomsten. Zo worden de Roemenen ook geestelijk gevoed!

Sociale steun

Roemenië kent veel sociale problematiek. Door de armoede ontstaan er ook veel andere problemen waar gezinnen onder lijden. Om te helpen bij deze problematiek is een sociaal werker aangesteld die de gezinnen begeleid naar zelfstandigheid. .

Draag bij!

Hiervoor is onze financiële steun nodig. Wilt u ons helpen om de schrijnende armoede van Roemenen weg te nemen? De lente is een periode waar door veel gezinnen in Oradea en Tirgu Mures (Roemenië) naar wordt verlangd. In de winter gaat een groot deel van het inkomen op aan stookkosten, met als gevolg dat sommige van deze gezinnen letterlijk in de kou zitten.

Voor € 11,- krijgt een gezin een maandelijks voedselpakket.

 

Verhaal

Op reis in Roemenië zijn we op bezoek bij Sorina en Nicu. Samen met hun zeven kinderen wonen ze in een huisje van nauwelijks 25 m2, dat armoedig is ingericht. Nicu werkt af en toe als losse arbeider en er worden een paar geiten gehouden om nog wat inkomsten te verwerven.

"luisterend oor voor een gezin in nood"

We treffen de moeder wanhopig aan. Zojuist heeft jeugdzorg het jongste kind, een baby van vijf weken, weggehaald. Sorina is vanwege een hersenbloeding halfzijdig verlamd en wordt niet in staat geacht om voor het kind te kunnen zorgen. Ilona, de plaatselijke medewerker, geniet duidelijk het vertrouwen van dit echtpaar. Ze hoort de verdrietige verhalen aan en geeft advies hoe het nu verder moet. Het maandelijkse voedselpakket is een grote steun voor dit gezin. Maar nog belangrijker is dat er iemand is die naar hen luistert.