Ondersteuning weeskinderen Nigeria - Nigeria

nog
€ 12.926,-
nodig!

  Project
  Zorg voor weeskinderen 

  Land
  Nigeria

  Thema
   
Voedselzekerheid

  Partnerorganisatie
  
MBH Oswanka

  Steun Bijzondere Noden
  € 40.000,-

 

Hoe het begon

In Nigeria worden veel kinderen al op jonge leeftijd wees. Hun moeders overlijden tijdens of vlak na de bevalling omdat er te weinig goede en betaalbare zorg beschikbaar is. In het verleden werden deze kinderen soms in de wildernis achtergelaten om daar alleen te overlijden. Later werden er weeshuizen gesticht waar de kinderen totdat zij volwassen waren liefdevolle zorg kregen. Inmiddels leveren veel van deze weeshuizen 'community based care'. De kinderen worden verzorgd door hun familie. Veel van deze families hebben echter niet voldoende middelen om voor deze kinderen te zorgen. Bijzondere Noden ondersteunt daarom twee kerkelijke wezenzorgprojecten om ervoor te zorgen dat deze kinderen genoeg voeding krijgen om gezond op te groeien.

Helpt u mee om de twee wezenzorgprojecten in Nigeria mogelijk te maken? Voor € 15,- per maand kunt u een weeskind sponsoren.

 

 

 

Video

Verhaal

Jairus is de eerste zoon van een jong stelletje uit Igede. Hij werd geboren in het ziekenhuis, maar vlak na zijn geboorte overleed zijn jonge moeder door hevige bloedingen. De vader wist niet hoe hij voor zijn babyzoon moest zorgen en vroeg zijn stiefmoeder om hulp. Zij verbleef een aantal weken met Jairus in Bethesda. Jairus groeide goed en na zes weken kon hij met zijn oma naar huis. Daar wordt hij goed verzorgt. Zijn vader verblijft in het westen van het land in verband met zijn werk. Jairus is een mooi voorbeeld hoe een relatief kleine ondersteuning van Bethesda ervoor kan zorgen dat weeskinderen overleven en opgevangen kunnen worden door hun familie.