Lentera Papoea - Papoea

nog
€ 24.995,-
nodig!

Voor de meeste jongeren in Papoea is een opleiding om piloot te worden onbetaalbaar. Stichting Lentera Papoea (Licht op Papoea) heeft als doel het opleiden van jonge Papoea’s tot professionals die hun krachten willen besteden in dienst van hun thuisland, de kerk en het zendingswerk.

In eerste instantie is er gestart met de opleiding tot piloot en mecanicien. De bedoeling is dat dit wordt uitgebreid met andere vakopleidingen, onder andere voor medisch personeel, zodat de christenen op Papoea uiteindelijk minder afhankelijk worden van (dure) buitenlandse piloten en verpleegkundigen.

De stichting Lentera Papua (Licht op Papoea) is opgericht door Geerten Vreugdenhil, die als piloot werkzaam is op Papoea. Vier jaar geleden werd hij benaderd door een aantal lokale  jongeren met het verzoek om hen op te leiden tot piloot of technicus. Hij besloot een stichting op te richten, met het idee om jongeren op leiden tot piloot, technicus en later ook andere beroepen. Inmiddels zijn ook anderen betrokken bij het werk van de stichting op Papoea, als onderwijskundige, piloot of arts. 

Verhaal