Onderdak voor christelijke gemeente - Jordanië

nu
€ 1.095,-
binnen!

De gemeente in Jordanie groeit door de talloze vluchtelingen die de gemeente bezoeken. Tijdens samenkomsten zitten mensen in de hal, in de keuken en staan achterin de kerk. De ruimte puilt uit! De gemeente ziet wanhopig uit naar een groter gebouw, in plaats van de kleine ruimte die ze nu gebruiken. Er dreigt inspectie vanuit de islamitische omgeving als ze merkt hoe vol de ruimte zit. De gemeente zelf is niet draagkrachtig genoeg om de financiën voor een ander gebouw bij elkaar te krijgen.

Samen met de gemeente wil Bijzondere Noden gaan sparen voor een nieuw onderkomen voor deze gemeente. Helpt u mee? 

Klik hier om het project 'onderdak christelijke gemeente' te steunen!

Verhaal

Een bezoeker van de gemeente in Jordanie vertelt:

Ik struikel bijna over de mensen die zich in het smalle halletje verzameld hebben. Zelfs de kerkkeuken en de opbergruimte is gevuld met mensen. Ik kijk om me heen en probeer een halve vierkante meter vrije ruimte te spotten. Geen eenvoudige missie. Vele schouders belemmeren mijn zicht. Eindelijk zie ik pastor Youssef en mijn vertaler Josh. Ik baan me een weg door alle mensenhindernissen heen om bij hen te komen. Heel wat tenen blijven niet ongeschonden. Na een aanzienlijk aantal keer asif (sorry), bereik mijn bestemming.

Ik ben in een klein kerkje in het islamitische Jordanië. Of eigenlijk is het meer een appartement, omgebouwd tot kerk. De ramen zijn geblindeerd. Getuigen van wie zich in deze ruimte bevinden, zou wel eens ernstig verkeerd uit kunnen pakken. In het beste scenario zouden de leiders van de kerk opgepakt worden. In het slechtste scenario zou het levens kosten. Meest waarschijnlijk zal beide gebeuren, wanneer de identiteit van de gemeenteleden bekend zou worden.