Weduwenzorg Nigeria - Nigeria

nog
€ 8.800,-
nodig!

Weduwenzorg Nigeria

Het leven voor weduwen in Nigeria zit vol zorgen en moeilijkheden. Hoe moeten ze overleven? Hoe komen ze aan een inkomen, nu hun man er niet meer is? Hoe kunnen ze voor de kleinkinderen zorgen, wanneer ze het al moeilijk hebben met zichzelf overeind te houden?

Wij helpen deze weduwen met overleven door hen trainingen te geven en levensvaardigheden te leren. Zo leren we de vrouwen om zeep, vaseline en gezond eten te maken, om zo in eigen levensonderhoud te kunnen voorzien. Rebecca, een echte powervrouw, is de drijvende kracht achter deze trainingen. Je kunt de liefde voor de meest kwetsbaren in haar omgeving in proeven en terugzien in heel haar levensstijl. De trainingen worden gehouden in de kerk, waar altijd eerst het Woord van God open gaat. Ouderling David vertelt: “We hebben hier echt oog voor de allerarmsten, de mensen die eigenlijk helemaal vergeten zijn. We geven hen liefde. Het is zó mooi om ze zo blij en gelukkig te zien. Zo besparen we ze een geïsoleerd leven."


Meer weten over het leven van vrouwen in Nigeria?

In onze voorlichtingen zoomen we graag samen met u in op het leven van Nigeriaanse vrouwen en nemen we een inkijkje in hun dagelijkse bezigheden. Maak bijvoorbeeld kennis met de stralende Comfort, die van het traditionele spirituele geloof bekeerd is naar het christendom, en nu dankzij de trainingen van de kerk een eigen winkeltje is begonnen in de verkoop van onder andere zeep, vaseline en gezonde snacks!

Meldt u hier aan voor een voorlichting.

Verhaal