Kampproject Koers - Peru

bedrag
€ 0,-
binnen!

Kampproject Koers vakanties

Nog even en dan is het vakantie! Even geen druk van school of werk, leuke dingen ondernemen en samen met leeftijdsgenoten tijd maken voor bezinning rondom de Bijbel. Zo kun je na je vakantie uitgerust én toegerust weer aan de slag. Laat jij anderen daar ook van meegenieten?

Stel je eens voor... Je vader zit in de gevangenis, je moeder maakt lange dagen en als ze thuis komt drinkt ze veel alcohol. Je vrienden spijbelen vaak van school en hangen rond op straat. Hoe maak je in deze omgeving de juiste keuzes, om tóch naar school te gaan en om niet terecht te komen in verslaving of criminaliteit?

Dat is de uitdaging waar veel kinderen en jongeren wereldwijd voor staan. Op verschillende plaatsen zijn kerken actief om naast deze jongeren te staan. Ze zorgen voor een time-out in de vorm van veilige opvang na schooltijd of organiseren een weekendkamp waar jongeren geholpen worden om de juiste, Bijbelse keuzes te maken. Help jij tijdens jouw vakantie om voor hen een time-out mogelijk te maken?

Het verhaal van Nkanyiso uit Zuid-Afrika

"Hoi, ik ben Nkanyiso en ben bij mijn oma opgegroeid in een klein dorp in Zuid-Afrika. Mijn moeder stierf toen ik nog jong was en mijn vader had ons daarvoor al verlaten. Ik had bijna geen kansen voor de toekomst. Wat moest ik doen? Ik zou toch geen werk vinden. Mijn vrienden raakten verstrikt in alcohol en drugs. Misschien had mijn leven er ook wel zo uitgezien als ik niet in contact was gekomen met een veranderingstrainer. Hij gaf mij levenslessen over dingen die belangrijk zijn in het leven van een tiener. Dat raakte mij zo dat ik zelf veranderingstrainer wilde worden. Als trainers gaan we elke keer tien weken lang naar een school en daarna op jeugdkamp. Dan behandelen we thema’s als drugs, hiv en aids, alcohol, relaties en trouw. Zo proberen we de jongeren belangrijke lessen mee te geven. Dat is echt levens veranderend!"

  • Voor €13,- kan een jongere tien weken lang training ontvangen in vaardigheden en levenslessen.
  • Voor €60,- kan een jongere op weekendkamp, waar ze met elkaar nadenken over christelijke normen en waarden en Bijbelstudie doen.
  • Voor €5000,- kan het kamphuis weer opgeknapt worden, wat verwoest is door brand.

Lees hier meer over dit project in Zuid-Afrika.

Het verhaal van Paola uit Peru

"Ik ben Paola en woon in Peru, in de grote stad Lima, samen met mijn moeder en mijn twee grote broers. Mijn vader woont niet meer bij ons. Gelukkig maar, want hij sloeg mijn moeder heel vaak. Dan moest ze huilen en was ik heel bang. Nu woont mijn vader niet meer bij ons en worden we opgevangen door de kerk. De kerk zorgt ervoor dat wij naar school kunnen, waar we warm eten, huiswerkbegeleiding en les uit de Bijbel krijgen. Mijn broer Angel is hierdoor heel erg veranderd. Vroeger was hij snel agressief door de slechte invloed van straatbendes, maar nu heeft hij geleerd om zichzelf te beheersen. Die waarden geven wij weer door aan onze moeder. Vroeger was ze nog heel vaak verdrietig en dan werd ze boos op ons. Maar als ze nu verdrietig is, zingt ze een lied dat we geleerd hebben in de kerk: Ik vermag alle dingen door Christus die mij kracht geeft."

  • Voor €15,- krijgt een kind een jaar lang weerbaarheidstrainingen over vaardigheden en christelijke normen en waarden
  • Voor €1,- krijgt een ouder een training, zodat ze een veilig thuis kunnen bieden aan hun kinderen
  • Voor €2,50,- krijgt een kind vijf dagen lang een gezonde lunch

Lees hier meer over het straatkinderen project in Peru.

Verhaal