Aardbevingen Papoea-Nieuw-Guinea - Papoea

nu
€ 8.900,-
binnen!

Aardbevingen Papoea-Nieuw-Guinea

In februari en maart 2018 werd Papoea-Nieuw-Guinea geteisterd door meerdere zware aardbevingen. Zeker zeventig mensen zijn daarbij om het leven gekomen en meer dan 500 mensen raakten zwaar gewond. De woningen van ruim 7000 mensen zijn beschadigd of vernietigd. Meer dan 150.000 inwoners hebben tekort aan water, voedsel en sanitaire voorzieningen. Het land kondigde de noodtoestand af, hulp was dringend nodig!

Het getroffen gebied is zeer slecht bereikbaar. In samenwerking met collega-organisaties Wycliffe en MAF is het mogelijk om de getroffen mensen te bereiken en te steunen door middel van water, voedsel en medicijnen. Dankzij de samenbundeling van kennis van het gebied en de goede relaties met de lokale bevolking kan er snel directe noodhulp verleend worden.

Een plaatselijke hulpverlener vertelt: "De waardering voor de hulp in deze kiritieke situatie was overweldigend. Met name in het plaatsje Huya, waar we 240 kilo aan voedsel leverden. Sommigen waren in tranen. En ik met hen, toen ik zag hoe mensen hun dankbaarheid uitten voor de hulp die in het dieptepunt van hun nood kwam. Ik werk hier al twaalf jaar, maar ik heb nog nooit dit niveau van dankbaarheid bij mensen gezien. "

Er is al veel hulp ingezet, maar er zijn nog weinig inkomsten voor deze noodzakelijke hulp.

Helpt u mee?

 

Verhaal

Nagei Waruka zit al urenlang in spanning. Ze kan zich niet meer bewegen. De aardbeving met een kracht van 7.5 heeft haar rug, benen en armen ernstig verwond. Zal er nog hulp komen? De plaats waar ze ligt, is vrijwel onbereikbaar, behalve te voet. Maar in dit afgelegen gebied weet bijna niemand de weg te vinden. Toch koestert ze hoop. Voor haar en het kindje wat in haar buik groeit. Zullen zij het samen redden? Kijk, daar komen mannen aan! Ze komen haar halen! De mannen tillen haar op en leggen haar op een brancard. Dan kan de urenlange wandeltocht beginnen. Ze steken een rivier over en gaan op weg richting de landingsbaan waar het hulpvliegtuig van MAF klaar staat om haar op te halen. Met een dankbaar hart vliegt ze naar het ziekenhuis.

Hij kan en wil en zal in nood, zelfs bij 't naderen van de dood, volkomen uitkomst geven (psalm 68:10).