Overstromingen Azië - Nepal

nu
€ 305.777,-
binnen!

Overstromingen in Azië

"Honderden mannen, vrouwen en kinderen hebben hun leven verloren in overstromingen en aardverschuivingen en ruim 150 mensen worden vermist. Om me heen zie ik verdronken mensen half onder de modder liggen. Sommigen liggen levenloos tussen het puin. Ik zie een vader met een lege blik naast zijn gestorven vrouw en kinderen zitten. Het breekt mijn hart."

Hoewel de media er weinig aandacht aan hebben besteed, schetsen bovenstaande woorden van de Nepalese pastor Rai een ernstig beeld van de situatie in zijn land. Ruim 10.000 gezinnen zijn geëvacueerd en 5000 huizen zijn compleet vernietigd. Ziekten verspreiden zich massaal over het land vanwege waterverontreiniging en muskieten.

Hoe dienen wij onze Nepalese naasten?
Na de overstromingen is er ontzettend snel gehandeld om de getroffen mensen direct hulp te kunnen bieden. Onze partnerorganisaties hebben alles op alles gezet om vanaf dag één bijeenkomsten met kerken te houden en pakketten met eerste levensbehoeften te distribueren.

“The church looks like a supermarket”, zegt hulpverlener Raju. Overal liggen pakketten met rijst, linzen, kookolie, zout, was- en badzeep, tandpasta en borstels en dekzeilen. Vanwege de vele ziekten die zich verspreiden, worden er ook muskietennetten en waterfilters uitgedeeld.

We mochten dus al veel hulp inzetten, maar om de kosten te dekken hebben we uw hulp hard nodig. Ook krijgen we nog steeds nieuwe aanvragen om hulp. Hulpverlener Raju vertelt ons over 500 tot 600 huishoudens die grote moeite hebben met overleven. Ze hebben niets te eten en worden overvallen door besmettelijke ziekten. Eerst kregen ze van een andere organisatie een basismaaltijd, maar nu is er niemand meer die hen helpt. Christelijke hulpteams van lokale kerken staan al klaar om deze mensen te dienen.

Kracht van het gebed
Onze Nepalese projectpartners vragen niet alleen om financiële hulp; bij ieder contactmoment wordt er ook om gebed gevraagd.

"Wilt u alstublieft voor ons bidden?

  • Bid voor de hulpverleners, dat zij goede gezondheid en wijsheid mogen ontvangen van de Heere;
  • Bid voor Gods leiding, als we zoveel nood om ons heen zien en prioriteiten moeten stellen aan de meest behoeftigen;
  • Bid dat ons werk uiteindelijk mag bijdragen tot de verheerlijking van God."

 

Verhaal

"Gegroet in de naam van onze Heere Jezus Christus!

Ik kan dit nieuws niet langer voor me houden, mijn hart breekt als ik zie wat er nu met mijn land gebeurt. Na de aardbeving in 2015 wordt ons land nu weer op een verschrikkelijke manier verwoest. Meer dan 250 mensen hebben hun leven verloren in overstromingen en aardverschuivingen. Om me heen zie ik verdronken mensen half onder de modder liggen. Sommigen liggen levenloos tussen het puin. Ik zie een vader met een lege blik naast zijn gestorven vrouw en kinderen zitten. Het breekt mijn hart. Ik wil hen helpen vanuit onze christelijke gemeenschap. Meer dan 10.000 gezinnen zijn geëvacueerd en 5000 huishoudens zijn compleet vernietigd. Ziekten verspreiden zich massaal over het land, vanwege waterverontreiniging en muskieten. We proberen nu de slachtoffers te bereiken met medicijnen, waterzuiveringsapparatuur, dekens en hygiëne pakketten. Helpt u ons dienen? En vergeet u vooral niet om voor ons te bidden?"

Een broederlijke groet in Zijn dienst,
Pastor Rai