Reformatorisch onderwijs Nigeria - Nigeria

nog
€ 39.943,-
nodig!

In een afgelegen gebied in Nigeria staat de John Calvin School. Het biedt reformatorisch onderwijs in een veilige omgeving. In een land als Nigeria is dat uniek. Al heel veel jongeren hebben op deze school christelijk onderwijs genoten!

De John Calvin School is een kwalitatief goede school die ook kinderen uit armere gezinnen toegang biedt tot christelijk middelbaar onderwijs. De meeste leerlingen komen van de NRC. Daarnaast zijn er ook jongeren welkom vanuit een andere achtergrond. Zo wordt de identiteit van de school bewaakt en het Evangelie onder de Nigerianen verspreidt.

Christelijk onderwijs
Veel scholen in Nigeria zien oogluikend toe dat er betaald wordt voor een diploma, of docenten helpen tegen vergoeding de kinderen om af te kijken. Op de John Calvin School zijn deze praktijken niet toegestaan. Enerzijds zorgt dit er soms voor dat leerlingen de school verlaten. Maar anderzijds weet men ook dat de leerlingen van deze school waardevolle werknemers zijn. De christelijke John Calvin School kan hier een mooie getuigenis afleggen!

Draag bij
De school heeft onze steun nodig om dit alles te realiseren. Voor schoolboeken en materialen voor christelijk onderwijs. Dat is moeilijk, omdat de leerlingen dit vaak niet zelf kunnen betalen. Helpt u mee om christelijk onderwijs mogelijk te maken voor Nigerianen? Voor €15,- kunnen twee boeken voor godsdienstonderwijs bekostigd worden.

Verhaal

In Nigeria is het onderwijs van de overheid gratis. Maar voor christelijk onderwijs moeten de leerlingen betalen. Dat is niet eenvoudig als je op het platteland van Nigeria woont en rond moet zien te komen van de opbrengst van een klein lapje grond.

"Hoe betaal jij je schoolgeld?”

De jongeren op de John Calvin school hebben daarom als het even kan een baantje om hun boeken en kleding te bekostigen. Voor de allerarmsten is er een beurs. Daarin ondersteunt de plaatselijke kerk en brengt de school haar christelijke identiteit ook in de praktijk.