Noodhulp bootvluchtelingen Sicilië - Sicilië

nu
€ 12.000,-
binnen!

Bijbels voor bootvluchtelingen in Sicilië

De dodenroute naar Europa, zo noemt de Italiaanse Kustwacht de zeeweg, die tienduizenden vluchtelingen afleggen om Europa te bereiken. Veel vluchtelingen worden opgevangen in vluchtelingenkampen op Sicilië. Zolang ze geen verblijfsvergunning hebben mogen deze mensen niet werken en zijn ze afhankelijk van wat de overheid en organisaties hen bieden. 

Veel vluchtelingen zijn wanhopig en getraumatiseerd door de riskante overtocht. De psychische en geestelijke nood is groot. Voice of Hope (VoH) is een Duitse zendingsorganisatie die het evangelie brengt onder bootvluchtelingen op Sicilië. Ze bieden hen bijbels en christelijke lectuur aan in verschillende talen. Daarnaast verzorgt een evangelist bijbelstudies voor vluchtelingen. Bijzondere Noden vergoedt voor € 300,- per maand de transport- en maaltijdkosten van deze evangelist. Voor € 5,- kan al één vluchteling bereikt worden met het Evangelie!

Voice of Hope is een Duitse zendingsorganisatie die het Evangelie onder andere brengt aan bootvluchtelingen op Sicilië. Er is honger naar het Woord onder bootvluchtelingen op Sicilie. Zij spraken met een christelijke jongen uit Nigeria wiens vader, moeder en zus voor zijn ogen waren vermoord door de islamitische terreurgroep Boko Haram. 'Zwaar getraumatiseerd kwam hij aan op Sicilië. Hij had zich nog net het vege lijf kunnen redden" De overtocht naar Europa was voor veel vluchtelingen een verschrikkelijke ervaring.

 

 

 

Verhaal