Noodhulp Ecuador - Ecuador

nu
€ 202.709,-
binnen!

  Project
  Noodhulp 

  Land
  Ecuador

  Partner
  ZGG 

  

 

 

 

 

Op 16 april 2016 werd Ecuador getroffen door een zware aardbeving en daarop volgden nog vele naschokken. Op 20 april werd het land opnieuw getroffen door een beving. De bevingen veroorzaakten grote ravage. De eerste dagen en weken na de ramp was er vooral behoefte aan schoon drinkwater en voedsel. De kerk in Portoviejo functioneerde als uitdeelpunt (zie het verhaal hiernaast). Nu richt de hulp zich vooral op de herbouw van huizen. Het herstel van de schade die in een ogenblik ontstond kan nog jaren duren. 

Gemeenteleden met ervaring in de bouw inventariseren de schade van woningen in de stad aan de hand van drie categorieen: 

1. Zware schade, onbewoonbaar
2. Beschadigd, maar nog wel bewoonbaar
3. Weinig schade, kleine reparaties 

Aan de hand daarvan worden prioriteiten gesteld aan herbouw. Mensen van wie het huis onbewoonbaar is geworden krijgen voorrang. 
 

Wilt u de slachtoffers van de aardbeving steunen? Doneren kan hier.

Verhaal

Lennard Elenbaas was betrokken bij de eerste noodhulp acties in Portoviejo en vertelt hierover: 

"Het diaconaal comité van de kerk besloot alle actieve leden in de kerk 10 tickets te geven om uit te delen in hun eigen wijk. Met dat ticket kon een levensmiddelenpakket opgehaald worden bij de kerk. Het was erg bijzonder om te zien dat gemeenteleden echt in hun eigen wijk hebben gekeken naar de meest kwetsbare families. Er kwamen families met gehandicapte kinderen en ouderen, die bij de uitdeelacties van de overheid niet snel genoeg bij de vrachtwagens konden komen."Het is erg bijzonder en dankbaar om te zien hoe gemeenteleden op deze manier dienstbaar kunnen zijn in hun eigen wijk. We hebben de uitdeelacties de eerste weken verschillende keren herhaald." 

“We weten dat God ons niet vergeet”.