Noodhulp in Jemen - Jemen

nu
€ 25.000,-
binnen!

De situatie lijkt hopeloos en media berichten er nog maar nauwelijks over, maar de strijd in Jemen duurt voort. Nog dagelijks vallen er burgerslachtoffers. Door oorlogsgeweld, maar ook door ondervoeding. De jarenlange oorlog heeft het land uitgeput en de strijdende partijen zorgen ervoor dat de bevolking nauwelijks toegang heeft tot voedsel. Hulpverlening ter plaatse is moeilijk, vanwege de veiligheidssituatie doen hulpverleners hun werk met gevaar voor eigen leven.

In deze moeilijke omstandigheden ondersteunt Bijzondere Noden hulp in nood. Er wordt voedsel uitgedeeld en heel voorzichtig wordt er gewerkt aan langdurig herstel. Zo wordt er gewerkt aan systemen om regenwater op te vangen en worden mensen geholpen om een groentetuin te beginnen.

Helpt u ons helpen?

Verhaal

Corine Verdoold (ZOA), woont en werkt in Jemen.  In een blog citeert ze een Jemenitische collega, die vertelt over de weerbaarheid van de bevolking van Jemen: ‘De Jemenieten, die op het platteland wonen, zijn zij wanhopig? En al die mensen die niet weten wat ze vanavond aan hun gezin moeten voorzetten? Door de jarenlange oorlog is voedsel verbouwen bijna onmogelijk geworden. Massale hongersnood ligt op de loer. Ondervoeding treft jonge kinderen het hardst. Veel van hen redden het niet. Maar als we wanhopig zouden zijn, dan zouden we niet meer proberen te overleven. Zelfs als er maar 5% hoop is, dan grijpen we dat aan. Hoop houdt ons overeind’.