Wereldwijde noden

waar bieden wij hulp?

Overstromingen in Azië, orkanen in het Caribische gebied en aardbevingen in Mexico... Wat is er veel nood in de wereld! Grote humanitaire rampen vragen om snel schakelen en de juiste keuzes om slachtoffers te steunen. Waar bieden wij op dit moment hulp en hoe komen wij tot die keuze?

Op dit moment richten we onze hulp vooral op twee grote rampen: de overstromingen in Zuid Azie en de aardbevingen in Mexico. Ter plaatse ondersteunen we christenen om de meest kwetsbare mensen te ondersteunen. Daarnaast bieden we kleinschalige hulp in het Caribisch gebied, op aanvraag van onze contacten ter plaatse.

In de keuze waar wij hulp bieden, laten wij ons niet leiden door de focus van de media, maar door de noodkreten van de slachtoffers.  Hoewel de vele media-aandacht ons het gevoel geeft dat we hulp moeten bieden aan de slachtoffers in het Caribische gebied, horen wij van onze contacten in de betreffende gebieden een ander geluid. In eerste instantie voorzien de overheden van hulp en is er vooralsnog voldoende hulpverleningscapaciteit voor de schaal van de ramp. 

Uit Zuid-Azie krijgen we echter hele andere berichten. Hulpverlener Raju vertelt: “We verloren zoveel geliefden, dat wij voor een moment ook wensten om niet langer te leven. Maar uw steun en de onschuldige gezichten van de kinderen hebben ons hoop gegeven om verder te leven. We proberen de hoop die we in Christus hebben door te geven aan onze omgeving, door via de kerk levensmiddelenpakketten, muskietennetten en waterfilters uit te delen.”  Lees hier verder over de nood en hulp in Zuid-Azië.

 

Helpt u mee om écht verschil te maken?

 

Op de hoogte blijven? Schrijf je gratis in voor onze digitale nieuwsbrief ►